Installeer een image op de Raspberry Pi

Spinix

Technisch administrator
Medewerker
25 dec 2015
3.600
2.202
216
25
Wil je Kodi op je Raspberry Pi installeren? Dan is er een makkelijkere manier! Klik hier.

Download & installeer de volgende programma's:



Zorg ook dat je de image klaar hebt die je op de SD kaart wilt plaatsen.
Wanneer je beide programma's hebt geïnstalleerd stop je je SD-kaart in de computer en open je het programma SD Formatter
You must be registered for see images attach

Selecteer bij Drive de SD kaart en klik daarna op "Option". Zet in het nieuwe venster dat is geopend "Format size adjustment" op "ON"
Klik nu op Format en klik 2x op Oke bij de bevestigings-melding.

Een image op de SD kaart schrijven
Selecteer bij de Image File de image die je hebt gedownload (Bijvoorbeeld OpenELEC).
You must be registered for see images attach


Selecteer daarna de juiste driveletter van de SD-kaart Druk nu op "Write" en de image wordt naar de SD-kaart geschreven.
Wanneer het programma klaar is kun je de SD-kaart weer in je Raspberry Pi plaatsen.
 
Laatst bewerkt:
Goedemiddag,

Vraagje ik heb de stappen hierboven gevolgd alleen het resultaat ziet u op de foto.
Iemand enig idee wat de oorzaak kan zijn of wat ik fout heb gedaan?

alvast bedankt!
 

Bijlagen

  • IMG_8411.JPG
    IMG_8411.JPG
    781,4 KB · Weergaven: 10
kan ik met libreelec ook een build maken met de combinatie sd card als system en usb als storage? dit had ik altijd met openelec maar op een of andere manier krijg ik het niet goed voor elkaar met de laatste versie van openelec. ik krijg namelijk ook hetzelfde in beeld als ik opstart zoals hierboven als afbeelding is weergegeven

heb net de libreelec manier geprobeerd en ook daarbij krijg ik dezelfde afbeelding op het scherm en daar blijft het dan bij. geen idee wat ik fout doe.
 
Laatst bewerkt:
Als je gewoon de tutorial volgt uit dat topic moet het werken! Zorg dat je de juiste image kiest, als je dus een pi 1 hebt kies je een image voor de pi 1 etc.
 
Allereerst : dank aan allen die dit Forum (en alles errond) gecreêerd hebben en onderhouden. Ik heb er reeds veel nuttige tips gevonden en met goed resultaat opgevolgd. Ook een vraagje (nietwerelschokkend...): Gebruikt er buiten mij nog iemand OSMC op StrawberryPi? gewoon nieuwsgierig.:)
 
Hier ook LibreElec met Kaosbox en kodi 16.1 , vind ik tot nu toe het
beste op mijn raspbery pi.3.
 
Ik gebruik het progje Rufus om images te installeren op een sd of usb stick. Dat werkt als een tierelier. Erg makkelijk en snel.
 
heb net OpenElec 8.0.4 op de sd gezet voor de raspberry pi2, maar nadat ik de RP2 heb opgestart blijft het scherm zwart (na logo) en lijkt het alsof de RP2 bezig blijft, wat kan ik nu het beste doen??
 
heb net OpenElec 8.0.4 op de sd gezet voor de raspberry pi2, maar nadat ik de RP2 heb opgestart blijft het scherm zwart (na logo) en lijkt het alsof de RP2 bezig blijft, wat kan ik nu het beste doen??

Zelf een topic starten :p
Maar even wachten is ook een optie. Of desnoods een ander image proberen, zoals bv. LibreElec
 
Zelf een topic starten :p
Maar even wachten is ook een optie. Of desnoods een ander image proberen, zoals bv. LibreElec
SD-card (snel)formatteren. OpenElec ... (in zip format) downloaden, daarna UNZIPPEN. De geünzipte OpenElec... aanklikken zodat er (ongeveer) 20 regels aan bestanden onder elkaar zichtbaar zijn. Met muisaanwijzer in het veld van de 20 regels gaan en op toetsenbord de twee knoppen : Ctrl en A klikken om alle 20 regels te selecteren, dan wordt het geselecteerde veld blauw. Met rechter muisknop in het submenu : kopieeren kiezen . Nu naar de geformatteerde SD-card gaan middels VERKENNER, op het lege veld van de SD-card opnieuw rechter muisknop klikken en in het submenu : plakken kiezen, direct hierna worden de 20 regels gaandeweg op de SD-card geschreven. De SD-card kan nu overgebracht in de Raspberry Pi en succes verzekerd !!! HIERBIJ IS DUS GEEN GEBRUIK GEMAAKT VAN " Win32DiscImager " . Succes!