Top 3 TV boxen van dit moment

@Spinix

Is het iets om een kopje toe te voegen over het volgende ?

Als je een box zoekt voor alléén Kodi, zoek dan een box met processor (CPU) Amlogic S905/S905D/S905X .
Hierop kan je de software Libre ELEC zetten. Dit is een Linux OS met alleen Kodi. Je vervangt daarmee Android. Voor meer info zie hier:
https://kodi-forum.nl/threads/libreelec-voor-android-armlogic-boxen.2739/
 
  • Like
Reacties: Spinix
Stel ik wil een nieuwe box kopen, is dit dan een fijne?
 
Ik heb nog een nieuwe voortstel omtrent mediabox het 'Mecool K3 PRO smart box DDR4 32GB Amlogic-S912-S2-T2-DVB-Octa-Core-Android6-0-3G'

Is dit wat? product 2017?


 
Ik heb nog een nieuwe voortstel omtrent mediabox het 'Mecool K3 PRO smart box DDR4 32GB Amlogic-S912-S2-T2-DVB-Octa-Core-Android6-0-3G'

Is dit wat? product 2017?


Heb je die digitenne en schotel aansluitingen nodig anders is die flink aan de prijs.
 
Helaas is dat voor mij wel een vereiste. idd flink aan de prijs.
Hou er wel rekening mee alleen FTA kanalen op de schotel een smartcard van CanalDigitaal kun je er niet in kwijt ook niet via een module.
Bij digitenne het zelfde verhaal alleen NPO 1,2,3 en de regionale omroep.
 
Zou je een link van een review kunnen sturen? Of er 1 kunnen maken? Dan kunnen we het beoordelen.
Alles wat in q10 pro zit, zit ook in q5 pro alleen zonder HDD. Ik zelf zou ook ook voor de q10 gaan maar heb de q5 gehaald vanwege dunne form en metalen unibody. Je kan ook als vervangrt van een hdd een sd kaartje insteken en als hoofd opslag gebruiken. Ik gebruik zelf een costum rom. Die is te verkrijgen op futeko.

In het review staat kodi 17.1 niet naar behoren werkt, dat is niet want door instelling in kodi was de happering zo weg. Nu heb ik 17.5 kodi erop zonder dat ik de instelling verandert hem met build titanium wat een ding zeg. Zeg ik dan.

 
Laatst bewerkt:
  • Like
Reacties: alex36 en Lex
Goedemorgen allemaal,
Wij gebruiken kodi al vele jaren met veel plezier, wel merken we dat omdat er steeds meer mensen er gebruik van maken dat daardoor het systeem steeds langzamer werkt.
Uiteindelijk blijven we met zijn alle streamen, dus daar valt en of staat het mee.

Toen we nog niet beter wisten deden we nog alles downloaden en dan via hdmi op de laptop naar je tv, leuk maar vrij omslachtig.
Toen kwam kodi, ideaal en helemaal perfect via de laptop... en als ik eerlijk ben werkt dat nog steeds perfect. (Draai nu kodi 18 daarop, blijft perfect draaien)
Maar elke keer met je laptop op en neer sjouwen, dus raspberry Pi 3, ook leuk speelgoed, Met Android tv erop is dat wat behelpen en stuk trager dan met alleen OpenElec erop, dat draaide best wel toen destijds. Alleen die op en neer sjouwen van boven slaapkamer naar beneden vonden wij een heel gedoe.
Dus voor een paar tienen een MXQ Pro s905/1GB/8GB erbij, werkte op zich geinig, Maar al snel merkten we dat zowel de raspberry Pi3 als de MXQ Pro wat trager werden.
Toen begon de ellende, tante annie en die en die wilde ook wel zo een ding. Dus die tragere ging naar tante annie en wij een snellere met 2GB geheugen, ja toch
Een enorme stoelendans kwa Android tv boxen gehad en ook allemaal moeten instellen en doen.
Maar dat was toen nog makkelijk met enkele addons installeren en 1 account ivm je ondertitles dat was alles.
Deze kastjes heb ik zoal mogen uitproberen:
T95m s905/2GB/16GB/Android 5.0, ....Mxiii s802/2GB/8GB/Android 4.4, (ivm oude chipset was deze de enige waar de ziggo app op werkte),....MXQ Pro s905/2GB/16GB/Android 5.0, Mini m8s s905/2GB/16GB/Android 5.0, mini m8s s908/2GB/16GB/Android 6.0.. volgens mij nog een paar vergeten
Blijft allemaal een beetje van het zelfde, de ene reageert net wat sneller dan de andere in dingen en zo ook andersom.
Met instellen merk je beter dat de ene sneller is daarin dan de andere, alleen daarna met gebruik merk je daar weer niks van.....
De mini m8s met Android 6.0 staat nog boven, beneden hebben we nu de H96 pro plus s912/3GB/32GB/Android 7.1.
Voor nog geen 100 euro een geweldig mooi machine en werkt perfect, ben zeer tevreden en mooie prijs/kwaliteits verhouding.

Dus mijn advies voor Low budget: Zet kodi op je laptop en via HDMI naar je tv, kost je alleen een HDMI kabel.(werkt perfect en blijft perfect werken)
Android boxen met 1GB geheugen: Zet er een andere firmware op zoals hierboven door andere forum leden besproken bijv Openelec
Android boxen met 2GB geheugen: Draait wel aardig nog steeds, maar ben bang dat ook deze met der tijd te kort gaan komen, dus als het je alleen om kodi gaat dan ook hier Openelec erop, dat draait super snel (let hierbij wel op dat je de juiste Firmware gebruikt bij de juiste chipset)
Heb je er geld voor over pak dan een kastje met op zijn minst 3GB geheugen en met 1 van de nieuwere chipsets erin de s912 bijv.(voor nog geen 100 euro heb je er al 1)
Nvidia shield heb ik helaas nog nooit mogen proberen, maar als iedereen er hier zo tevreden mee is geloof ik hun gelijk, betere recensies als hier kun je niet krijgen.

Nee ik wil niet zeggen dat die kastjes met 1GB geheugen niks zijn, want zo een kastje is niet meer en minder dan de smart van een smart tv, waar sommige mensen honderden euro's meer voor betalen ivm die smart, terwijl dat ook met een kastje van 20-40 euro kan. Daarbij werkt dit beter dan menig smart bij een tv die altijd beperkt is tot.....
Mijn vader gebruikt geen kodi, maar heeft zoveel plezier met een vrij simpel kastje, kan zijn mail bekijken, facebook en weet ik wat allemaal meer. Daarbij een ideale oplossing ivm Ziggo, me vader werd verplicht gesteld een abonn af te sluiten voor 5 euro per maand voor huur van een humax decoder.
Alles bleef storen, nieuwe kabels a 150 euro gelegd op advies van ziggo, ook dat mocht niet baten. Ik ben me er toen mee gaan bemoeien, alles terug naar ziggo gestuurd
Hij kijkt nu via het kastje de ziggo app...... 1x 40 euro voor een simpel kastje en klaar. (tegenwoordig heb je die dingen al voor rond de 20 euro op ali expres)
Veel oude mensen die ik nu op die manier help, die hebben geen geld voor een dure Ipad en of nieuwe Laptop, daarbij lukt het ze niet om er mee overweg te kunnen.
Zo op de tv via zo een Android kastje dat niet te snel is voor hun dat gaat nog niet helemaal perfect maar op die manier kunnen ze toch hun mail bekijken . of mijn Essent, of welke gemeente en of rijks instelling toch inloggen en doen (ja lachen bijv kerkdiensten via VLC player streamen). We leven in een digitaal tijdperk en voor hun moeilijk bij te houden maar op deze iets of wat makkelijkere manier voor hun valt te realiseren.

Maar goed ons gaat het om Kodi, daarom zitten we ook op het Kodi-forum...Kodi op zich word steeds uitgebreider en ook door ons en al onze addons die we er maar bij blijven zetten, en dus zal je ook kwa machine mee moeten.
Daarom draait kodi 17 ook niet op Android 4.4 en of die chipsets.
Net als een Laptop en of pc zal je eens in de tijd naar sneller moeten of we dat nu willen of niet, ik blijf graag realistisch.
Wat je wel kan doen is het lichter maken voor de machine kwa programmateur. Dus die Android eraf en bijv Openelec erop zetten.
Openelec draait een kleine linux versie met Kodi, Je chipset en werkgeheugen hebben dan vele malen minder te doen en is dus je machine weer super snel.
Appeltje eitje noemen ze dat (was dat maar zo heheheheheh) Begin hier niet aan als je niet weet wat je doet

Ik hoop dat jullie er wat aan hebben.
(Alles hierboven is overigens mijn mening en ervaring met die kastjes van afgelopen jaren, een mening is iets als smaak en over smaak valt niet te twisten)
 
Ik ben sinds afgelopen weekend om.
Gebruikte eerst een kastje met amlogic s905x en daar Libre ELEC op. Was ik opzich tevreden mee maar toch liep het soms niet vlot genoeg.
Gebruik nu mijn zelfbouw mini pc!
Zie hier: https://kodi-forum.nl/threads/mijn-zelfbouw-mini-pc.2109/

@Spinix wellicht is dat ook iets voor de startpost van dit topic ?
Edit: ik bedoel dus een HTPC. Dit kan kant en klaar zijn of zelfbouw.
HTPC of Mini PC is in weze hetzelfde... het is maar net hoe je het wil noemen ;)
 
Laatst bewerkt:
De H96 is een goede box, maar is net als de H96Pro en de H96Pro+ wat donker in het beeld.
Deze zijn allen uitgerust met een Amlogic processor. s905/s905x/s912
Ik heb nu de H96Max die een Rockchip processor aan boord heeft.
Ten opzichte van de andere met een Amlogic, is dit een verademing en zeer scherp en duidelijke verbetering van beeldkwaliteit.
De H96max is met 4gigh ram en 32gigh rom, Android 7.1.2.
Nu moet ik wel zeggen, hou je niet teveel vast aan het merkje.
Precies dezelfde box en specificaties met de naam V88 en 4gigh ram en 32rom en die Rockchip processor zijn te koop voor 35 euro bij Gearbest.
Ik heb de H96 Max zelf elders weg voor 100 euro in Nederland.
Ik vind het niet relevant dit te benoemen gelet hij met een ander naampje elders een stuk goedkoper is.
Zelfs al moet je 13 euro inklaring betalen, en de btw is het niet duur.
Ook deze V88 heb ik in mijn bezit.
Ik zal mijn reactie wel weer totaal verkeerd plaatsen, maar ik heb tot nu toe nooit eerder ergens gereageerd.
Dat zal ik zeker meer gaan doen, ik test,flash en altijd bezig met die kastjes.
Ik kan er zeer uitgebreid over vertellen en mensen voorzien van nieuwe of de allernieuwste firmware (IMG files) voor 1001 kastjes.
Zoiezo voor alle H96 boxen of soortgelijke kastjes.


Nogmaals, het blijft persoonlijk. Of deze beter is dan de h96 pro weet ik niet, omdat ik deze nooit ingesteld heb of gebruikt.
Xiaomi is ook goed!!!!
 
Stel ik wil een nieuwe box kopen, is dit dan een fijne?

Ik vind hem wat donker in de kleuren die H96Pro en pro+, ik heb de gehele lijn.
Ik heb nu de H96max 4/32 aangesloten en de VIM2.
Deze H96 Max is onder een andere naam ook te koop bij Gearbest.
Dit met precies dezelfde specificaties als de H96max.
Hier heb je de link, ik heb beide kastjes in mijn bezit.
Het is niet met de Amlogic, maar met een Rockchip processor.
De rest in die lijn van de H96 zijn allen met de Amlogic.
Het enige verschil is de Romopslag die ten opzichte van de H96max met 32g de helft heeft.
Maar goed, een Sd card doet wonderen, net als andere wensen die de mensen vaak stellen aan het gebruik van een kastje.
De naam is de V88 Piano 4Gigh Ram 16 gigh rom.
Ik weet zeker dat deze jou gaat bevallen.
 
De H96 is een goede box, maar is net als de H96Pro en de H96Pro+ wat donker in het beeld.
Deze zijn allen uitgerust met een Amlogic processor. s905/s905x/s912
Ik heb nu de H96Max die een Rockchip processor aan boord heeft.
Ten opzichte van de andere met een Amlogic, is dit een verademing en zeer scherp en duidelijke verbetering van beeldkwaliteit.
De H96max is met 4gigh ram en 32gigh rom, Android 7.1.2.
Nu moet ik wel zeggen, hou je niet teveel vast aan het merkje.
Precies dezelfde box en specificaties met de naam V88 en 4gigh ram en 32rom en die Rockchip processor zijn te koop voor 35 euro bij Gearbest.
Ik heb de H96 Max zelf elders weg voor 100 euro in Nederland.
Ik vind het niet relevant dit te benoemen gelet hij met een ander naampje elders een stuk goedkoper is.
Zelfs al moet je 13 euro inklaring betalen, en de btw is het niet duur.
Ook deze V88 heb ik in mijn bezit.
Ik zal mijn reactie wel weer totaal verkeerd plaatsen, maar ik heb tot nu toe nooit eerder ergens gereageerd.
Dat zal ik zeker meer gaan doen, ik test,flash en altijd bezig met die kastjes.
Ik kan er zeer uitgebreid over vertellen en mensen voorzien van nieuwe of de allernieuwste firmware (IMG files) voor 1001 kastjes.
Zoiezo voor alle H96 boxen of soortgelijke kastjes.
Als je wat donker beeld hebt, mxplayer installeren en er een filmfragment op draaien. Zorg wel dat deze op hw draait en niet op hw+ of sw.
Als je dan terug naar het hoofdmenu gaat is het beeld lichter
 
Ik geloof dat ik me wel op mijn plek voel hier.
Ik weet ook niet alles, straks eens even bekijken, bedankt voor deze tip.

Als je wat donker beeld hebt, mxplayer installeren en er een filmfragment op draaien. Zorg wel dat deze op hw draait en niet op hw+ of sw.
Als je dan terug naar het hoofdmenu gaat is het beeld lichter
 
  • Like
Reacties: Slikt