Browsers voor Android TV

1 mrt 2019
1.086
473
216
Ik heb al verschillende browsers getest op mijn mi box, maar was tot nu toe niet tevreden.

Best geteste browser: duckduckgo


Nu gebruik ik duckduckgo, met de Mouse Toggle for Android TV app. Duckduckgo staat niet in de app store, dus gesideload, en staat ook niet de app lijst, ik open hem met de microfoon. Ook Chrome werkt op deze manier.

duckduckgo werkt prima op mijn mi box, je kan bladwijzers aanmaken, adblocker is standaard, speelt media vlot.

Mouse Toggle is een app die ervoor zorgt dat je gewone mi box afstandsbediening als muis werkt, te koop in de play store, maar als je goed zoekt ook gratis te vinden.


Zonder airmouse of mouse toggle:

Firefox voor android tv werkt, maar heeft geen adblocker, geen bladwijzers en is gewoon niet even handig als de gewone android versie

Uit de android tv play store heb ik Puffin tv (cloudmosa), Webbrowser for android tv (oleksiy martynov) en TVWeb browser for tv(rarity co. ltd.) getest. Puffin is wel oké maar ik vertrouw het niet dat alles via hun servers gaat ipv rechtstreeks. Die andere twee hebben problemen met media.
 
Laatst bewerkt:
Zelf gebruik ik firefox voor android tv:
Is vollop in ontwikkeling. Niet in de play store dus maar de apk moet je sideloaden. Het is een stuk beter dan puffin tv in mijn ogen.
 
  • Like
Reacties: Dominique DB
Zelf gebruik ik firefox voor android tv:
Is vollop in ontwikkeling. Niet in de play store dus maar de apk moet je sideloaden. Het is een stuk beter dan puffin tv in mijn ogen.
Ik vertrouw de apkmirror versie wel, maar ga toch liever via hun eigen github. Grootste nadeel van firefox: geen bladwijzers, en zo toch nog te onhandig voor mij. Tenzij ik iets mis?
 
Laatst bewerkt:
Firefox heeft wel degelijk favorieten/bladwijzers, deze nieuwste versie ken ik nog niet, maar ik neem niet aan dat ze het er uitgehaald hebben. 't is altijd een beetje klooien met die android tv browsers hoe die favorieten ingesteld moeten worden. Hij werkt prima en ook filmpjes worden er goed in afgespeeld (bv aan het begin vd dag het ontbijtnieuws op ad.nl).
 
Tja, dat is een goede. Heb hem geïnstalleerd ook. Lijkt niet te werken die pinned tiles. In 3.9 en eerder deed hij het nog prima.
 
  • Like
Reacties: Dominique DB
@shradha02
Op android tv is chrome wel oké (als je een muis gebruikt), maar duckduckgo heeft een ingebouwde addblocker.
Firefox for Android TV is dan weer geoptimaliseerd voor Android TV en heeft geen muis nodig.
 
Puffin tv browser. Kan je ook prima apps mee installeren.



You must be registered for see medias
 
  • Like
Reacties: Arjan E. en B. web
Puffin tv heb ik ook getest, maar geen ingebouwde adblocker, een vervelende interface dat niet aan te passen is en alles via proxy hebben me toch doen verder zoeken.

Ik ben tevreden met duckduckgo in combinatie met de mouse toggle for android tv app op de mi box. Voice input zou het perfect maken.

Apps installeren via de browser doe ik nooit op Android TV, aangezien de apps naar verschillende toestellen moeten, ik download of instaleer ze op mijn gsm, en zet ze dan met X-plore op mijn smb server, en met X-plore op de box instaleer ik dan.



Firefox for android tv doet het trouwens wel heel goed op mijn fire stick, daar kan ik wel favorieten toevoegen
 
  • Like
Reacties: MRmister
Klopt,
Ik gebruik de Brave Browser, en heb als extensie voor de zoekmachine DuckDuck Go!
Voorbeeld komt van mijn laptop, maar werkt nagenoeg hetzelfde kwa principe.
En je kan gewoon Google Chrome extensions gebruiken, omdat Brave dezelfde opbouw heeft als Google. (simpel uitgelegd)
Het pijltje in deze screenshot was voor wat anders bedoeld, daar laat ik me niet over uit.

You must be registered for see images attach


Post automatically merged:

 
Laatst bewerkt:
er is sinds kort een nieuwe web browser ´´microsoft edge app ´´ met donker thema en ingebouwde ad block , heb hem al een tijdje draaien op mijn shield en is erg snel en zeer handig voor apks download . en er zijn verschillende zoek machines , zoals bing, yahoo,google en duckduckgo . heb wel een losse muis nodig om te navigeren .
 
Er is een nieuwe versie van de :

Firefox (Android TV) 4.7.1 .deze is voor Android TV (o.a. mi box of shield tv ).
 
Er is een nieuwe versie van de :

Firefox (Android TV) 4.7.1 .deze is voor Android TV (o.a. mi box of shield tv ).
Ik merk niet direct een verschil met 4.6, kan jij nu wel terug naar het beginscherm om oa. websites vast pinnen op het beginscherm?

Ik gebruikte een app om een toetsencombinatie op mijn mibox afstandsbediening als keycode_menu in te stellen. Zo kan ik toch, net als op mijn fire tv stick, een beetje handig navigeren.
 
Ik gebruik deze browser niet zo vaak , zelf doe ik bijna alles met de edge browser . . wellicht is dit nog iets voor de fire stick .