Opgelost Backup maken van Kodi lukt niet

floppie

Senior
7 okt 2016
325
172
216
Ik probeer al tijden een backup te maken van mijn Kodi maar het lukt niet.
Heb het met een usb-stick en ook met een micro sd-cart uitgeprobeert.
Heb beide dragers geformateerd als 32 fat.
Heb in de instellingen de juiste adressen ingevoerd en dus zijn of de usb -stick of de micro-sd op de goede wijze aangegeven.
Beide zijn 32 Gb.
Als ik aangeef dat er een backup moet komen zie je op het scherm daadwerkelijk dat het plaatsvind maaaaar dan krijg ik op het scherm te staan"kan het niet wegschrijven".
Nu vraag ik mij af wat ik verkeerd doe,ik gebruik het programma backup wat hier al eens is besproken maar bij mij geen resultaat.
Je start de backup addon , ophalen van bestandlijst , dan begint het inlezen en dan komt de mededeling dat "de locatie kan mogelijk niet beschrijfbaar zijn". Zip archief kan niet worden gecopieerd.
Graag een reactie
Floppie.
 
Probeer eens van te voren een mapje aan te maken op je usb stick:
Krijg je een foutmelding? Soms werkt het maken van een backup wel als er op je USB een mapje staat zoals Android/data/org.xbmc.kodi waar de backup komt te staan. ...
Daarna pad aangeven naar dat mapje in de instellingen van je backup add-on.
 
Ik heb een mediaspeler die draait op Android 7.1 en ik heb in de Mediaplayers een 32 GB usb-stick geplaatst die FAT32 is geformatteerd.
Op deze usb-stick heb ik een apart mapje gemaakt met de naam backup.
Dit heb ik hetzelfde gedaan met een 32 GB micro sd-card.
Maakt niets uit wat ik gebruik er word niet weggeschreven.
Terwijl ik toch wel mijn addons wil Kopieeren in geval er iets mis gaat.
Maar in ieder geval al bedankt voor jullie reacties.
Floppie.
 
En je kunt de backup niet kwijt in een mapje op het interne geheugen van je Mediabox? Of heb je daar tekort ruimte voor?
Kun je hem van daaruit altijd nog ergens anders naar toe kopiëren.

Hoe groot is die ZIP eigenlijk? Want op een FAT32 schijf is 4gb de maximale bestandsgrootte
 
... Op deze usb-stick heb ik een apart mapje gemaakt met de naam backup. Dit heb ik hetzelfde gedaan met een 32 GB micro sd-card. Maakt niets uit wat ik gebruik er word niet weggeschreven. ...
Het kan een probleem zijn met de schrijfrechten van Kodi tot een map. Jij hebt een map met de naam backup en dat komt niet overeen met mapjes voor het pad Android/data/org.xbmc.kodi zoals ik eerder schreef. Dus probeer eens de mapjes aan te maken voor het pad waar Kodi wel toegang toe heeft. Het staat ook uitgelegd op het Kodi.tv forum:
 
Ik gebruik eigenlijk nooit geen back up addon. Ja in het hele begin gebruikte ik ares wizard. Nu kopieer ik gewoon de hele kodi map naar bijvoorbeeld een usb stick. En als je dan ergens een verse kodi op installeer overschrijf ik de nieuwe map gewoon met mn eigen gekopieerde map.
Android map
Data openen
org.bmxc.kodi
In deze map zit weer een sub map met files. Deze kopiëren en wegzetten.
Als je verborgen files binnen android niet aan hebt staan "lijkt" je map files leeg.
Zet je dit aan krijg je alle onderliggende mappen ook te zien.
 
  • Like
Reacties: chup123
Hier komen toch een aantal tips door die ik zekere deze week ga uitproberen.Ik vermeld hier wel even hoe het is gegaan maar het kan nu eigenlijk niet meer mis gaan.
Bedankt iedereen voor jullie adviezen,
Flippie.
 
  • Like
Reacties: Lex
Hallo Lex,

De tip van Shaman om eerst een back-up te maken naar het interne geheugen en vandaar uit kopiëren naar de usb-stick in mijn geval 32 Gb en fat32 geformatteerd en dat ging perfect.
Verder de tip van ateam278 en dat is namelijk het gehele bestand org.bmxc.kodi in zijn geheel naar de genoemde usb-stick gekopieerd.
In allerbeide gevallen was het een fluitje van een cent.
Wel er voor zorgen dat je zoals ateam278 al aangaf er voor zorgen dat je onzichtbare bestanden zichtbaar worden en dat kan in het android programma.
Het is heel gemakkelijk maar je moet het wel weten en dat vind ik het mooiste van dit forum,je leert hiervan en je kunt het geleerde weer voortbrengen.
Nogmaals een ieder bedankt.
Floppie.