gezocht: tutorial xiaomi android tv box <--> netwerk

Diggler

Gevorderd
14 aug 2017
110
28
16
49
Hi all,

Even een vraagje of er ergens een tutorial al bestaat mbt je xiaomi mi box (android tv) in je thuisnetwerk hangen. Wat wil ik?

Soms is een film niet te vinden op kodi, of slechte kwaliteit of geen (synchroon)ondertiteling. Dan is het makkelijker om op je pc te kijken op torrentsites en de betreffende film daar binnen te trekken, oldskool zeg maar. Dan kan je ervoor kiezen om dan de gedownloade film op een usb te zetten en dan deze in je mi box te prikken. Wat ik graag zou willen is dit:

- klik 'downloaden film' op je pc, maar sla op op je mi box (heb een externe hdd aan mi box hangen)
- afspelen op mi box via bv kodi

of

- film downloaden op pc en deze map opzoeken in je mi box, film aanklikken en kijken maar

Beide opties zijn werkbaar maar: hoe doe ik zoiets? hebben jullie hier ervaring mee en werkend?

Moet je in je xiaomi mi box iets installeren of kan je in de stocksoftware dit op 1 of andere manier aanzetten?

Ben benieuwd naar jullie ervaringen
 
wat je kan doen:

1. instaleer Emby Server op je pc waar je op download. , stel deze in met een paar standaard vragen en maak een map op je computer waar je films/series in komen. Voeg deze toe aan de bibliotheek van Emby en hij zal het scannen.
2. op je mibox instaleer je embycon vanuit de kodi repository > video addons.
3. stel in embycon in het ip adres van je computer. en de username en eventueel het wachtwoord wat je bij de user aangemaakt hebt tijdens de setup van je Emby server.
open opnieuw de addon en tada. je kan dan direct film/series streamen vanaf je pc. ;)

Ik heb hier een Ubuntu server draaien met deze software erop, en dit werkt SUPER simpel :)
 
Thanks Marcel, heb je oplossing geprobeerd maar is toch niet wat ik zoek. Want

heb twee pc's die allebei gebruikt worden. Ik zou graag beide pc's (en de xiaomi box) zo instellen dat ik op beide pc's kan downloaden en dat het dan automatisch op de externe HDD van de xiaomi tv box gezet wordt. Of althans: downloaden van bv torrents op pc; downloadlocatie is een netwerkschijf bv X:\\. ipv je C:\\. X:\\ is de locatie die ook simpel benaderbaar is vanaf je Xiaomi tv box; afspelen maar.

Kan dit met een externe hdd aan de xiaomi tv box hangend of moet er een aparte NAS pc (heb nog een raspberry pi liggen ergens) dit doen?

dank weer!
 
@Diggler

Je kan op beide pc's downloaden dat is geen enkel probleem.
Je zou er dan voor kunnen kiezen om de harde schijven of alleen de mappen te delen in het netwerk en deze weer aan kodi toe te voegen.
In kodi kun je aangeven wat er in de mappen zit.

dus pc 1 met 2 mappen met Films en Series, pc 2 met 2 mappen met films en Series.
Beide mappen worden dan weer in de bibliotheek van kodi samen gevoegd.
 
Ik ga dit toch weer eens oppakken en verder onderzoeken

Dank @marcel1988
Je kan toch bij je torrent client (download programma) aangeven waar je de definitieve torrent wilt plaatsen? Dit kan je op beide pc's doen, dit kan dus
je netwerkschijf zijn. Daarnaast kan je (wat al eerder is gezegd) de mappen toevoegen aan kodi. Zo heb ik het in het verleden ook gedaan, alleen deed ik het
wel met emby of plex, maar in principe heb je dat niet nodig.
 
Je kan als je real debrid gebruikt in Kodi ook de betreffende torrent in je realdebrid ckoud zetten en afspelen via de realizer addon
 
Ik heb Plex op mijn xiaomi mi staan en op mijn Mac, en dat werkt perfect.
Films of series wat ik op mijn pc heb staan spelen mijn media boxen en iPad prima af.
Als je misschien zoiets bedoelt.
 
Mijn router (Huawei) heeft een harde schijf eraan hangen, en is ingesteld als samba server, al mijn toestellen (mi box, fire stick, 2 smartphones) kunnen eenvoudig bestanden openen en opslaan, ook in kodi. Als je router geen smb optie heeft, dan kan je een raspberry pi of je windows pc als smb server instellen (moet die wel altijd aan staan)
 
Laatst bewerkt:
Mijn router (Huawei) heeft een harde schijf eraan hangen, en is ingesteld als samba server, al mijn toestellen (mi box, fire stick, 2 smartphones) kunnen eenvoudig bestanden openen en opslaan, ook in kodi. Als je router geen smb optie heeft, dan kan je een raspberry pi of je windows pc als smb server instellen (moet die wel altijd aan staan)
Exact dat heb ik nu gedaan, raspberry pi met Open Media Vault. Externe HDD eraan en samba ingesteld. Benaderbaar van iedere pc mac en op te zoeken in je Kodi: afspelen maarrr...! Blij mee ???
 
  • Like
Reacties: Dominique DB