Afstandsbediening probleem Mi

wavanooijik

Gevorderd
13 aug 2017
66
12
hallo als ik mijn MI Box met de afstandsbediening wil aan zetten lukt dat helemaal niet elke keer moet ik het stroom stekkertje eruit halen en weer in doen dan doet hij het en werkt ook de afstandsbediening . Wat kan ik er aan doen mensen alvast bedankt
mvrg Wim
 

ateam278

VIP
25 jan 2017
369
239
wat moet ik nu doen dan ,op deze site hebben ze de MI box de hemel ingeprezen
Dat klopt ook. Maar er heeft niemand beweert dat je dan de Ferrari onder de afstandsbedienings hebt (de box is goed) . Zelfs bij mn shield van 220 eurie is de afstandsbediening grote bagger zooi. Heb even voor je gekeken op Google. Schijnt een bug te zijn in de firmware. Waar naar wat ik begrijp nog steeds geen oplossing voor is
 

B. web

VIP
16 feb 2017
753
452
Er staat nu een tip op het wat een oplossing zou kunnen zijn. Instellingen > Apps > Bluetooth app en BluetoothRemote app > Cache en Gegevens van Bluetooth app en BluetoothRemote app wissen. Opnieuw opstarten en opnieuw afstandsbediening pairen. "Clear the data on the Bluetooth and bluetoothremote app, reboot. Repair the remote. Do not power off the mibox. I have had no issues with 3 boxes after doing that and it's been a week. Previously I was having to repair each remote every 24-48 hrs. I am on 2303"
---
Edit / Update: de tipgever heeft nu een update geplaatst: "Update- this seams to stop the remote from unpairing but will NOT allow you to power on the box once it is asleep or off for more than 8 hrs"
Ik heb nu zelf deze tip ook een paar dagen getest en tot nu toe werkt het bij mij niet. Hopelijk wordt het opgelost door Xiaomi Mi in een volgende update.
 
Laatst bewerkt:
  • Like
Reacties: Rudolf en Spinix

mrmiyagi

VIP
30 okt 2016
1.105
467
Is denk ik wel een euveltje van de mi box merk het soms ook wat het is weet ik niet,ik verdacht er de box juist van als die telkens van de stroom afgehaald werd (nam deze in het weekend mee), maar bij @wavanooijik heeft de box continue op de stroom staan.

Tip van @B. web maar eens proberen.
Dubbelpost samengevoegd:

@wavanooijik kun je ook niet gewoon opnieuw pairen ipv de stroom eraf te halen ?
 
Laatst bewerkt:
  • Like
Reacties: B. web

B. web

VIP
16 feb 2017
753
452
De eerder genoemde tip opschonen / wissen Bluetooth app en BluetoothRemote app blijkt bij mij niet te werken. Wat bij mij wel werkt is het langer ingedrukt houden van de Power Aan/Uit toets op de afstandsbediening. Na zo'n 15 / 20 seconden ontwaakt de Xiaomi Mi Box.
 

wavanooijik

Gevorderd
13 aug 2017
66
12
hallo heb vandaag de afstand bediening gekregen maar hoe moet ik hem pairen enzo zit geen beschrijving bij en dat usb waar moet die in heb die Q5
 

LeX

Administrator
Medewerker
29 mei 2016
6.097
4.103
Twente
hallo heb vandaag de afstand bediening gekregen maar hoe moet ik hem pairen enzo zit geen beschrijving bij en dat usb waar moet die in heb die Q5
Ik kan alleen maar voor de Shield spreken maar dat was aansluiten batterij montage en het werkte. Niks een gedoe met instellingen ofzo.