BREIN haalt via rechter Russische site voor illegale downloads offline

fijn

Gevorderd
24 feb 2017
135
37
16
50
De Nederlandse antipiraterijstichting BREIN heeft een grote Russische leverancier van illegale downloads voor films en series uit de lucht gehaald, aldus een . De website, Moonwalk.cc, werd gehost bij vijf verschillende Nederlandse servercomplexen.

De eigenaren van de servers zijn met een rechterlijk bevel gedwongen hun medewerking aan Moonwalk te staken. Deden ze dit niet, dan konden ze een boete tegemoetzien van 10.000 euro per dag. Als ze daarnaast geen klantengegevens deelden met BREIN, ontvingen ze een boete van 2.500 euro per uur.
Volgens BREIN zou Moonwalk verantwoordelijk zijn voor de levering van illegale werken aan zo'n 80 procent van alle illegale streamingwebsites in Rusland. Het zou gaan om sites die bij elkaar meer dan 90 miljoen unieke bezoekers per maand hebben.

Moonwalk zou onder meer een database met 26.000 films en tienduizend televisieseries hebben gedeeld met de sites. Inmiddels is op de website enkel de tekst "Takedown by Brein. This service will NEVER be up again" te lezen.
BREIN werkte voor deze actie samen met de Movie Picture Association (MPA) en de Alliance for Creativity and Entertainment (ACE), een internationale koepelorganisatie die piraterij bestrijdt voor de entertainmentindustrie.
De actie trof drie Nederlandse webhostingbedrijven en twee Russische bedrijven met servers in Nederland.

Bron: nu .nl
 

mrmiyagi

VIP
30 okt 2016
1.597
848
216
43
Wat ik bij zo`n grote streamingsites dan niet begrijp je weet dat je illegaal bezig bent inprincipe kies dan een land waar brein en consorten geen voet aan de grond kijgen scheelt je een hoop gedoe.
 
  • Like
Reacties: sumitomo en Rudolf
1 mrt 2019
448
219
216
Misschien hebben ze meer vertrouwen in Nederlandse webhostingsbedrijven dan dat ze angst hebben van het Nederlands anti-piraterij beleid, en andersom voor andere landen