BREIN OPENT JACHT OP ILLEGALE IPTV-AANBIEDERS

Discussie in 'Nieuws' gestart door Happysat, 17 sep 2016.

 1. Plenkske

  Plenkske Moderator Medewerker

  Precies.
  Mediaspelers zijn legaal.
  Kodi is legaal.
  bepaalde addons zijn illegaal.

  Zo simpel is het eigenlijk
   
  Plantje vindt dit leuk.
 2. Eric Hebs

  Eric Hebs Administrator Medewerker

  ja idd, want kodi zelf is helemaal léég whehe, gewoon een platform voor video enzo , maar heeft de naam illegaal gekregen
   
 3. oric42

  oric42 Forumlid

  Hallo,
  Clubje van BREIN is altijd een stelletje lossers geweest. Weet nog heel goed dat ze een keer op de H.C.C. dagen de douane zo gek hebben gekregen om de Duitse aanbieders van blanco CD/DVD hun voorraad in beslag te laten nemen omdat er volgens hun er geen tuiskopieheffing voor was betaald. Volgens mij hebben ze die dus terug moeten geven want naderhand kwam er niets meer in de publiciteit.
   
 4. borsjea

  borsjea Forumlid

  Kopieheffing is zo iets als iedereen die een auto heeft vooraf een snelheidsboete te geven wat je kan er me te hard rijden.
   
 5. Plantje

  Plantje Gevorderd

  Ja, echte lossers
  --- Dubbelpost samengevoegd op, 21 jan 2017 om 20:55, Originele post datum: 21 jan 2017 om 20:54 ---
  Inderdaad de thuiskopie heffing heeft voor mij altijd downloaden gerechtvaardigd. In ieder geval van muziek
   
 6. oric42

  oric42 Forumlid

  Klopt, dat was voor veel mensen het te gaan doen.
  Bovendien zijn er teveel stichtingen die erop moeten toezien:
  1.Stichting thuiskopie
  2.Bumra/Stemra
  3.SENA
  En de stichting BREIN die roeptoetert dat het allemaal illegaal is.
   
 7. borsjea

  borsjea Forumlid

  Laat stichting BREIN liever diensten aanbieden die illegale activiteiten kunnen voorkomen.
  Ondernemers die hun klanten in hun zaak WIFI aanbieden lopen de kans gestraft te worden voor illegale activiteiten van hun klanten, als zo´n ondernemer bij BREIn informeert hoe hij dat kan voorkomen dan kunnen ze hem niet helpen, in het verleden waren er ook speciale (betaalde) diensten die een soort ouderlijke toezicht creëerden waarom bied BREIN die optie niet aan. Nee ze sturen de ondernemer liever een afpersingsbrief waarbij ze bedragen vragen die in geen enkele verhouding staan met de geleden schade.
   
  tvmannetje vindt dit leuk.
 8. Eric Hebs

  Eric Hebs Administrator Medewerker

  ja maar das de wét, in het echt wordt de soep niet zo heet gegeten als zij wordt opgediend, een rechter c.q. hoge raad met gezond verstand zal MC donalds niet veroordelen als een terrorist de handleiding voor een bom op zijn telefoon zocht onder het genot van een doosje Kip Nuggets met de gratis WiFi van de mac.

  De overheid en Brussel en justitie hebben echt wel meer aan hun hoofd dan copyrights, da's een civiele (privaatrecht) aangelegenheid, ze kunnen ook niet de politie bellen van jantje kijkt film1 en heb geen abo, nee ze moeten jantje zélf aanklagen en dus eerst ip en adres vinden, komt waarschijnlijk niet veel verder dan een kantonrechter tenzij iemand op de markt staat met kopie blu ray films elke week.

  Maar tja hoe de F ga je zorgen dat mensen geen film kunnen kopiëren ? een computer spel of iets interactief in een cloud kan je nog coderen, zo kun je geen xbox one games kopiëren.

  Maar een film , tja videosignaal , desnoods een ouderwetse scart kabel ertussen lol

  m.a.w.t'is vechten tegen de bierkaai voorlopig en dan rest niet veel meer dan bangmakerij. Terrorisme is ook bangmakerij trouwens uit onmacht en in een minderheid, misschien moeten wij Brein eens als terrorist aan klagen volgens het verdrag van Genéve ?!
   
 9. borsjea

  borsjea Forumlid

  Ik denk dat Brein MC Donald, het Hilton en andere grote jongens betreft die een lange procesgang aan kunnen niet aan durven te pakken en daar zullen ook wel eens mensen zitten die een film downloaden. Een rechtsgang met deze jongens zou wel eens kunnen leiden dat hun handels praktijken door een rechter worden veroordeeld.
  Niet alleen hier in Nederland maar ook in het buitenland hoor je berichten dat dit soort organisaties met hoge schikkingsvoorstellen komen zonder gerechtelijke uitspraak.
  Ze dreigen dat de gang naar een rechter meer gaat kosten, dit komt bij mij over als pure chantage en onderwereld praktijken. Er zou eens een uitspraak moeten worden gedaan naar deze vorm van vervolging.
  Nee het vervolgen van een B&B met twee kamers, een klein cafeetje is natuurlijk veel simpeler deze mensen hebben onvoldoende vermogen om jaren voor de rechter te moeten strijden.

  Hoe bepalen we het daadwerkelijke verlies wat er wordt geleden, is dat de prijs van een paar bioscoopkaartjes, de verkoopsprijs van een DVD of de prijs die Netflix afdraagt voor een enkele kijker. Bij de prijs van een bioscoopkaartje en DVD moeten we nog rekening houden met de bedragen die de diverse lagen ontvangen.
  Ik denk dat het daadwerkelijke auteursrecht verlies hoog uit een paar eurocenten zijn. Vermoed dat de kopieeërheffing op een DVD hoger ligt dan de auteursrechten opeen verkochte orginele DVD film.
   
 10. Eric Hebs

  Eric Hebs Administrator Medewerker

  @borsjea Klopt, de grote jongens durven ze niet aan, tis altijd eens per jaar een knulletje van 14 dat zich het leplazeres schrikt van een deftige brief met een astronomische boete en gelijk zn foto op de voorpagina en social media, beetje laf.

  Maar in amerika schijnt het wel best ziek te zijn, particulieren die 30.000 dollar boete of gevangenisstraf krijgen voor 1 film via torrent ofzo. Blijft een raar continent :(
   
 11. Taz28

  Taz28 Nieuwkomer

  Nou ik moet wel zeggen dat ik niet eens ben met mensen die de streamboxen verkopen voor meer dan 100 euro omdat ze er goed geld aan willen verdienen.
  Kodi is een gratis programma en de addons ook dus dat Brein het stoppen van die verkoop zou stoppen maakt mij niet uit.
  Voor de rest is het zover ik weet niet verboden om Kodi te gebruiken volgens het Europese hof.
  Ik heb bij een Engelse verkoper op een site eens gelezen dat het Europese gerecht heeft bepaald dat Kodi niet illegaal is omdat het immers een media speler is die kan worden gebruikt om je eigen legale films te kunnen kijken op b.v. je x-box.
  Verder stond er dat een stream box met Kodi ook niet als illegaal werd beschouwd het is dan nog steeds een media speler zonder iets illegaals.
  Maar een full loaded stream box verkopen is wel illegaal omdat er dan illegale addons op zijn geinstalleerd die het mogelijk maakt dat de gebruiker illegale contenten kan bekijken.
  En omdat de verkoper goed weet dat hij dit mogelijk maakt door deze illegale addons op zijn streamboxen te installeren is hij volgens de wet strafbaar om deze streamboxen zo te verkopen.
   
 12. Arjan

  Arjan Super Administrator Medewerker Godzilla

  Dit hoeft niet, je kunt met Exodus ook legaal content streamen. Wat nu als ik zeg Gratis films en series maar geen voorbeelden geef van welke?
  En als ik dan in de voorwaarden zet: Wij promoten geen piraterij, wij weten dat dit met sommige addons bekeken kan worden maar wij raden alleen aan het legale content te streamen.

  Volgens mij kunnen ze dan niet zoveel meer.
   
 13. Eric Hebs

  Eric Hebs Administrator Medewerker

  Probleem met deze zaken is altijd dat slinkse zakenmensen die geen hart voor de hobby hebben maar snel rijk willen worden goudkoorts hebben gekregen en wéten dat als je er maar Kodi bij vermeld of het magische woord Stream dan komt de (domme) massa met opengetrokken portemmonaie aanrennen.

  Zo gaat het altijd, een techneut vindt iets uit met zijn fanatieke hobby, deelt dit enthousiast en trots met de wereld gratis en in plaats van dat het in het underground/hobby schemer gebied blijft waar nerds op hun zolderkamertje zitten te solderen komt het ineens de huiskamers in van jan en alleman.

  Kijk maar naar kazaa vroeger, popcorn, ccam, piratebay, torrent etc etc, het wordt ineens zo groot dat men het brutaal op de markt staat te verkopen.

  Niet zo raar dat een miljarden industrie dan denkt van hey dat vinden we niet leuk.

  Mogen we nog blij zijn dat kneusje Brein wat oubollig in de media rommelt. De media bazen hebben genoeg geld als ze willen om black hat hackers een cyber war te laten beginnen om een iptv provider weken plat te leggen of een virus te maken dat alleen aan kodi bind. Kijk naar nieuwe star wars, al 1 miljard opgehaald, en als je dan kijkt wat een ddos kost, zelfs jochies van 10 die van oma een tientje krijgen kunnen prepaid credit card halen en online ddos bestellen om hun basis school site plat te gooien. Dus als een super rijke partij kwaad zou willen weet je het wel.

  Zoals ik het zie zouden we zelf ook ons mogen uitspreken tegen beunhazen die onze hobby vergiftigen. Ze staan op de markt met boxje dat inkoopprijs in china hooguit 20 dollar is, verkopen dit voor 150 of 200 euro, hebben daar niet of nauwelijks iets aan gedaan, geen updates of zelf gemaakt add ons of build. Vraag je welk repo's er al op zitten kijken ze je ze aan of ze water zien branden.

  Ik zou bijna zeggen ; waarom komt er geen kodi bond , soort keurmerk om kaf van het koren te scheiden, misschien zelfs wel samenwerking met filmindustrie en brein om al die beunhazen de wind uit de zeilen te nemen en ondertussen zoiets als een thuiskopie vergoeding te fixen zodat het legaal wordt. Kijk naar real debrid, super betaalbaar, net als iptv, stel nou dat ze zeggen prima mensen wij gedogen het als je tientje/maand betaald voor iptv en exodus, krijg belasting zijn btw, en brein zn centjes, iedereen blij, geen opsporing gedoe, geen rechtzaken.

  Ze kunnen er toch niks tegen doen, dus als ik hun was koos ik eieren voor mn eieren.
   
 14. Taz28

  Taz28 Nieuwkomer

  Dat kun je wel in je voorwaarden zetten maar ik denk dat het gerecht anders op dit soort zaken kijkt. Je maakt het mogelijk met deze addons om illegale contenten te bekijken en daar kijkt het gerecht naar. En dat is het strafbare gedeelte volgens de wet. En dat een verkoper in zijn voorwaarden zet dat hij alleen op de legale streams duidt zal voor een rechter weinig inhoud geven. Je ziet dat tegenwoordig ook bij spelen die je download hebben in de spel map een txt bestandje staan met daarin geschreven als je het spel leuk vind koop het dan. Maakt het dit dan ook legaal omdat ze dit text bestandje erin hebben staan?
  --- Dubbelpost samengevoegd op, 23 jan 2017 om 21:04, Originele post datum: 23 jan 2017 om 20:58 ---
  Inderdaad op Facebook krijg je heel veel reclame van dit soort praktijken en vragen dik geld voor die streamboxen. Heb altijd je neiging om een reactie op deze reclames te plaatsen waarom mensen zoveel moeten betalen voor een programma dat gratis is. Maar zou inderdaad geweldig zijn als dit legaal gemaakt zou kunnen worden als het 10-15 euro per maand zou kosten zal ik het meteen doen.