Browsers voor Android TV

Dominique DB

Gevorderd
1 mrt 2019
72
48
Ik heb al verschillende browsers getest op mijn mi box, maar was tot nu toe niet tevreden.

Best geteste browser: duckduckgo


Nu gebruik ik duckduckgo, met de Mouse Toggle for Android TV app. Duckduckgo staat niet in de app store, dus gesideload, en staat ook niet de app lijst, ik open hem met de microfoon. Ook Chrome werkt op deze manier.

duckduckgo werkt prima op mijn mi box, je kan bladwijzers aanmaken, adblocker is standaard, speelt media vlot.

Mouse Toggle is een app die ervoor zorgt dat je gewone mi box afstandsbediening als muis werkt, te koop in de play store, maar als je goed zoekt ook gratis te vinden.


Zonder airmouse of mouse toggle:

Firefox voor android tv werkt, maar heeft geen adblocker, geen bladwijzers en is gewoon niet even handig als de gewone android versie

Uit de android tv play store heb ik Puffin tv (cloudmosa), Webbrowser for android tv (oleksiy martynov) en TVWeb browser for tv(rarity co. ltd.) getest. Puffin is wel oké maar ik vertrouw het niet dat alles via hun servers gaat ipv rechtstreeks. Die andere twee hebben problemen met media.
 
Laatst bewerkt:

Karel Holen

Forumlid
13 dec 2016
13
4
Zelf gebruik ik firefox voor android tv:
Is vollop in ontwikkeling. Niet in de play store dus maar de apk moet je sideloaden. Het is een stuk beter dan puffin tv in mijn ogen.
 
  • Like
Reacties: Dominique DB

Dominique DB

Gevorderd
1 mrt 2019
72
48
Zelf gebruik ik firefox voor android tv:
Is vollop in ontwikkeling. Niet in de play store dus maar de apk moet je sideloaden. Het is een stuk beter dan puffin tv in mijn ogen.
Ik vertrouw de apkmirror versie wel, maar ga toch liever via hun eigen github. Grootste nadeel van firefox: geen bladwijzers, en zo toch nog te onhandig voor mij. Tenzij ik iets mis?
 
Laatst bewerkt:

Karel Holen

Forumlid
13 dec 2016
13
4
Firefox heeft wel degelijk favorieten/bladwijzers, deze nieuwste versie ken ik nog niet, maar ik neem niet aan dat ze het er uitgehaald hebben. 't is altijd een beetje klooien met die android tv browsers hoe die favorieten ingesteld moeten worden. Hij werkt prima en ook filmpjes worden er goed in afgespeeld (bv aan het begin vd dag het ontbijtnieuws op ad.nl).
 

Dominique DB

Gevorderd
1 mrt 2019
72
48
@shradha02
Op android tv is chrome wel oké (als je een muis gebruikt), maar duckduckgo heeft een ingebouwde addblocker.
Firefox for Android TV is dan weer geoptimaliseerd voor Android TV en heeft geen muis nodig.
 

Dominique DB

Gevorderd
1 mrt 2019
72
48
Puffin tv heb ik ook getest, maar geen ingebouwde adblocker, een vervelende interface dat niet aan te passen is en alles via proxy hebben me toch doen verder zoeken.

Ik ben tevreden met duckduckgo in combinatie met de mouse toggle for android tv app op de mi box. Voice input zou het perfect maken.

Apps installeren via de browser doe ik nooit op Android TV, aangezien de apps naar verschillende toestellen moeten, ik download of instaleer ze op mijn gsm, en zet ze dan met X-plore op mijn smb server, en met X-plore op de box instaleer ik dan.Firefox for android tv doet het trouwens wel heel goed op mijn fire stick, daar kan ik wel favorieten toevoegen
 
  • Like
Reacties: MRmister
29 mei 2017
370
413
Bakkeveen
Klopt,
Ik gebruik de Brave Browser, en heb als extensie voor de zoekmachine DuckDuck Go!
Voorbeeld komt van mijn laptop, maar werkt nagenoeg hetzelfde kwa principe.
En je kan gewoon Google Chrome extensions gebruiken, omdat Brave dezelfde opbouw heeft als Google. (simpel uitgelegd)
Het pijltje in deze screenshot was voor wat anders bedoeld, daar laat ik me niet over uit.

You must be registered for see images attach


Dubbelpost samengevoegd:

 
Laatst bewerkt: