@Arjan E.
Niet om mezelf te bestoefen, maar ik heb vandaag de soezen vrij groot gemaakt, ze wegen zonder vulling nu al 30 gram!
Morgen klop ik verse slagroom, en dompel ze nadat de slagroom in de soes zit, dan in gesmolten pure chocolade, die op een goede temperatuur is.
De kans van grijs worden is minimaal, want dan zijn ze al opgegeten.
Het enige nadeel wat ik heb hier, is de slagroom die een bakker heeft, en die ik niet heb.
Maar zeg dat maar eens tegen iemand die dit niet weet.
De moorkop, zoals wij hem hier noemen, gaat er toch eentje worden die ruim 100 gram gaat wegen als hij klaar is, en echte dikke suikerbom.
Ik ben haast geneigd om er een paar te bezorgen, maar helaas gaat dit morgen niet lukken.
Oh maar ik kraak de jouwe niet af hoor, dat kan ook niet, want die heb ik ook nog nooit gegeten
maar de buitenste laag die ze er bij bakkerij de groot over heen doen heeft niet de kraak en mondgevoel van gesmolten chocolade, eerder heeft het wat weg van een chocolade/suiker siroop, en juist dat aspect vind ik er zo lekker aan
euh ja slagroom, toevallig weet ik dat wel, mijn oude buurman had een oliebollenkraam, en haalde zijn ingrediënten bij een groothandel voor bakkerijen.
maar als ook zijn verse gist, echt van die blokken, geen poeder, krenten en rozijnen, meel, maar ook van die grote blikken met aardbei en kersen vlaai vulling voor zijn gevulde oliebollen, ook de Berliner custard en appeltaart vulling niet te vergeten
beslag werd gemaakt in van die grote specie kuipen, en werd niet gemixt, maar met een mega grote houten spatel geslagen, zodat er meer lucht bij komt, daarna rusten, en bakken maar.
die slagroom ging bij ons trouwens ook gewoon in de koffie, heerlijk, dus niet alleen in de obliehoorns en schelpen.
even voor jouw beeldvorming, de kraam was gebouwd op een oplegger van een vrachtwagen, vandaar de grote hoeveelheden, en uitgebreid assortiment.
27 december tot en met 30 december dagen van 18 tot 20 uur maken, en dan op 31 december om 18:00 dicht, schoonmaken, en met zijn allen bij mijn oude buurman eten, en oude en nieuw vieren, al vielen sommigen in slaap
maar 100 gram per Bossche bol is wel mega, post je een foto van het eindresultaat?
ik kan alleen maar zeggen: goed bezig