De perfecte oplossing om een mediabox te koelen

29 mei 2017
431
476
Bakkeveen
Al weken verzin ik diverse dingen om een mediabox met zelfgemaakte fans te koelen.
Maar wat dacht je hiervan??
De prijs is 6,40euro + regellaar maakt 7,75 euro samen, en je bent er helemaal klaar voor.

Type 1 is 1200Rpm en type 2 is 2000Rpm en type 3 en 4 is handig voor 2 boxen tegelijkertijd #LOL
5 Volt, op pootjes en Usb stekker.
Precies zoals ik ze altijd maak, maar dan kant en klaar !!

Hieronder de link naar de fans, Ik neem type 2 (2000Rpm) type 1 is 1200Rpm, maar omdat ik een regellaar erbij koop, is een 2000Rpm beter, omdat ik de snelheid toch omlaag kan halen bij eventuele opstijgingen.


Als je denkt dat 2000Rpm te snel is,neem er dan een KLIK regelaar bij voor 1,35 euro.

You must be registered for see images attach


@LeX , kan jij dit topic verplaatsen mocht ik het weer eens verkeerd doen?
You must be registered for see images attach


Of neem een koelsysteem met verlichting voor 5,86 euro!


You must be registered for see images attach
 
Laatst bewerkt:
29 mei 2017
431
476
Bakkeveen
Ik heb er 2x 3 besteld. (Ivm inklaringsprijs)
Gelijk 6 voor het geval dat ze niet meelezen, en de prijs in eens 4 keer hoger maken als ze erachter komen haha.
Ik werd hier op gewezen door iemand die meer thuis is in Routers en andere apparaten.
Dus ik heb schijnbaar hun idee afgepikt hahaha, maar dit is wel hoe ik het bedoelde.

@Andre19721972 Je zou bijna denken dat de Chinezen stiekem meelezen hier op het forum en jou idee ingepikt hebben. 😜
 
Laatst bewerkt:

LeX

Administrator
Medewerker
29 mei 2016
6.586
4.698
Twente
@LeX , kan jij dit topic verplaatsen mocht ik het weer eens verkeerd doen?
Haha dat valt toch wel mee hoor André ,maar omdat je zo aandringt 🤭 je prima tip verplaatst naar android/tutorials.
Je zou bijna denken dat de Chinezen stiekem meelezen hier op het forum en jou idee ingepikt hebben
Wij hebben betrouwbare informatie dat de volksrepubliek China dit forum gebruikt als voornaamste informatiebron.
 

dreamshare

Expert
30 aug 2017
876
285
Al weken verzin ik diverse dingen om een mediabox met zelfgemaakte fans te koelen.
Maar wat dacht je hiervan??
De prijs is 6,40euro + regellaar maakt 7,75 euro samen, en je bent er helemaal klaar voor.

Type 1 is 1200Rpm en type 2 is 2000Rpm en type 3 en 4 is handig voor 2 boxen tegelijkertijd #LOL
5 Volt, op pootjes en Usb stekker.
Precies zoals ik ze altijd maak, maar dan kant en klaar !!

Hieronder de link naar de fans, Ik neem type 2 (2000Rpm) type 1 is 1200Rpm, maar omdat ik een regellaar erbij koop, is een 2000Rpm beter, omdat ik de snelheid toch omlaag kan halen bij eventuele opstijgingen.


Als je denkt dat 2000Rpm te snel is,neem er dan een regellaar bij voor 1,35 euro.


@LeX , kan jij dit topic verplaatsen mocht ik het weer eens verkeerd doen?
You must be registered for see images attach


Of neem een koelsysteem met verlichting voor 5,86 euro!


You must be registered for see images attach
Ik adviseerde in de tijd van de Dreambox 500 / 600 al om een cooling pad te gaan gebruiken.
(link) heeft altijd perfect gewerkt (en bij sommige nog steeds)
 

Maxpuk

Expert
13 jul 2017
262
81
Enschede
Ik zat me al suf te zoeken naar zo'n potmetertje, maar ik gebruikte klaarblijkelijk de verkeerde zoekterm.
Even eentje bestellen.
(Konden ze er geen mooi kasje omheen bouwen? 😂)
 
  • Like
Reacties: Andre19721972

mrmiyagi

VIP
30 okt 2016
1.575
723
Ik zat me al suf te zoeken naar zo'n potmetertje, maar ik gebruikte klaarblijkelijk de verkeerde zoekterm.
Even eentje bestellen.
(Konden ze er geen mooi kasje omheen bouwen? 😂)
Ik was het geklooi ook zat heb voor 7,75 de combi besteld met kleuren is wel leuk maar gaat in mijn situatie irritant worden met kijken vermoed ik zo ;)
 
  • Like
Reacties: Andre19721972

Maxpuk

Expert
13 jul 2017
262
81
Enschede
Is wel errug disco hè...
Ik moet nog een andere usb poort zoeken.

Ik had hem aan de tv hangen, maar daar blijft ook spanning op staan als de tv uit is.
 
29 mei 2017
431
476
Bakkeveen
Die schakelaar is een klikschakelaar.
Deze is iets duurder, want je hebt ze al voor 0,60 cent.
Als je een oude telefoonlader neemt, waar je de kabel van in en uit kan doen, kan je die gebruiken als voeding.
Met de schakelaar kan je hem uit draaien.
Die mobiele telefoon laders zijn in China ook maar 1 euro.

Is wel errug disco hè...
Ik moet nog een andere usb poort zoeken.

Ik had hem aan de tv hangen, maar daar blijft ook spanning op staan als de tv uit is.
Dubbelpost samengevoegd:

Neem een lichtschakelaar van een lamp.
Onderbreek 1 draad (NIET BEIDE !!) en open de schakelaar.
Doe de ene kant van de onderbroken draad aan de ene kant binnenin de schakelaar, en de 2e aan de andere kant.
Zo..... Nu kan je hem aan en uit zetten.

Kom op doe het zelfers !! #GAMMA

Ik zat me al suf te zoeken naar zo'n potmetertje, maar ik gebruikte klaarblijkelijk de verkeerde zoekterm.
Even eentje bestellen.
(Konden ze er geen mooi kasje omheen bouwen? 😂)
Dubbelpost samengevoegd:

Eigenlijk ben ik dus niet slim genoeg hahahahhaha.
Ik heb 4 van die koeltafels in huis voor laptops haha.
Nooit bij stil gestaan... #LOL

Ik adviseerde in de tijd van de Dreambox 500 / 600 al om een cooling pad te gaan gebruiken.
(link) heeft altijd perfect gewerkt (en bij sommige nog steeds)
 

Maxpuk

Expert
13 jul 2017
262
81
Enschede
Als ik er een schakelaar aan maak dan mag ik telkens achter de tv kruipen om hem uit te doen, met een telefoonlader idem.
Ik trek hem wel iets los en druk hem er weer in zodra ik de box gebruik.
De usb poort zit namelijk aan de zijkant van de tv.
 

Arjan E.

VIP
18 nov 2018
666
450
Hmmm🤔 misschien een andere optie die bij mij op komt omdat ik mijn verlichting ook zo schakel:

Gewoon met een USB stekker (bijvoorbeeld van een oude telefoon) die je in het stopcontact kan prikken, en dan aansluiten op een systeem waarmee je op afstand in/uit kan schakelen (bijvoorbeeld klikaan/klikuit), die hebben van die “voorzet” stopcontacten, met daarin de schakelaar welke je dus op afstand kunt inschakelen (vanaf je luie stoel😂).

Klik aan klik uit was slechts een voorbeeld, de action zal ze waarschijnlijk ook wel hebben😉
You must be registered for see images attach
 
  • Geweldig
Reacties: Andre19721972
29 mei 2017
431
476
Bakkeveen
Wel slim haha.
Ik gebruik deze met EU plug (1 poort=2.1 Amp en de andere 2e poort=1 Amp)
Schakelaartje ertussen en klaar.

Ze hebben ze alleen nog met Amerikaanse stekker, maar ik heb 40 verloopjes voor wie erom verlegen zit.


Hmmm🤔 misschien een andere optie die bij mij op komt omdat ik mijn verlichting ook zo schakel:

Gewoon met een USB stekker (bijvoorbeeld van een oude telefoon) die je in het stopcontact kan prikken, en dan aansluiten op een systeem waarmee je op afstand in/uit kan schakelen (bijvoorbeeld klikaan/klikuit), die hebben van die “voorzet” stopcontacten, met daarin de schakelaar welke je dus op afstand kunt inschakelen (vanaf je luie stoel😂).

Klik aan klik uit was slechts een voorbeeld, de action zal ze waarschijnlijk ook wel hebben😉
You must be registered for see images attach
Dubbelpost samengevoegd:

Waar heb jij dat setje weg Arjan?
Mag ook in Nederland zijn hoor, niet alles hier is ching en chong.
Het meeste van mijn apparatuur is van Native,Dennon,Kenwood,Yeasu,Tascam,Jbl,Sony,RVR etc etc.
Ik heb een complete radio studio voor Fm uitzendingen (etherpiraat), maar ook op de stream in 320Kbps.
Soundprocessing Fm is een Omnia 3FM met een Katruud St/rds, en voor de stream gebruik ik een Breakaway Pc.
Het is maar goed dat Anita dezelfde hobby heeft, er staat hier voor een godsvermogen.
Ik durf het rustig te zeggen, alles is hier beveiligd met camera`s en een raam of deur forceren is kansloos.
Daarbij ben ik altijd thuis hahaha, laat maar komen.
Mediaboxen zijn er ooit bijgekomen als hobby, maar mijn oorsprong zit hem toch echt in de electrotechniek.
Er zijn er meer hier, ik kreeg laatst nog een beste tip van een ander forumlid via email.
Want alles weten bestaat niet...


Hmmm🤔 misschien een andere optie die bij mij op komt omdat ik mijn verlichting ook zo schakel
Klik aan klik uit was slechts een voorbeeld, de action zal ze waarschijnlijk ook wel hebben😉
You must be registered for see images attach
 
Laatst bewerkt:

Arjan E.

VIP
18 nov 2018
666
450
Waar heb jij dat setje weg Arjan?
Dit was slechts een voorbeeld, de geen die ik gebruik zijn met mijn telefoon te bedienen en die zijn van Belkin (wemo)


De prijs die ik er destijds voor heb betaald was bijna het dubbele🙈

Het setje met 3 schakelaars wat ik gebruikte als voorbeeld, kwam bij Hornbach weg, en kost €18,50.



Maar het kan nog goedkoper, bij de action hebben ze een setje voor €9,95:


Wellicht dat jij het nog goedkoper kan vinden in China😁
 
  • Like
Reacties: Andre19721972
29 mei 2017
431
476
Bakkeveen
Ik ga niet eens in China kijken, we halen ze wel bij de Action.
9,95 kan ik niet van omvallen.
Dat de kwaliteit wat minder is.. #Ach


Maar het kan nog goedkoper, bij de action hebben ze een setje voor €9,95:


Wellicht dat jij het nog goedkoper kan vinden in China😁
[/QUOTE]
 
  • Like
Reacties: LeX en Arjan E.
29 mei 2017
431
476
Bakkeveen
Ik weet niet waar ze die dingen weg halen.
Het is idd zo dat veel ook uit China komt.
Maar op dit product van 9,95 ga ik niet voor 4 euro minder 6 weken wachten.
Dat zou ik wel doen, als ik al voorzien was van eentje.
En ik ben een beetje BG moe, ik ga nu naar AlieExpress, want BG heeft mij laten zitten met een box met kapotte firmware.
Niet de 4/64, maar een andere box met Android 8.1.
Ik vraag alleen maar om de firmware, vragen ze om fotos,filmpje sruuuuuuuwwwwwwcodes van het plastic vuilnis vervoerzakje brrr.
Ik heb gebeld,Gechat op de website,Gemaild,Getwittert, Facebook Messenger, maar ze willen perse een filmpje.
Die krijgen ze nu ook, en dan hoe ik dat ding helemaal aan gort sla, en BG kats voor L*L zet.
Het gaat mij niet om die paar tientjes, het gaat om de manier hoe de klantenservice werkt.


Bij hun leverancier?😂😂😂
Dubbelpost samengevoegd:



Even zonder gekheid @LeX , ik meende dat deze set van flamingo onderdeel is van elro, en is volgens mij gewoon Nederlands?🤷🏼‍♂️
 

LeX

Administrator
Medewerker
29 mei 2016
6.586
4.698
Twente
Even zonder gekheid @LeX , ik meende dat deze set van flamingo onderdeel is van elro, en is volgens mij gewoon Nederlands?
Onder andere door de hoge productiekosten in Nederland kan ook dit bedrijf het zich niet veroorloven China te mijden :