1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Lees meer.

Eerste Hulp bij invoerrechten

Discussie in 'Invoerrechten' gestart door Eric Hebs, 1 aug 2016.

 1. Johan2009

  Johan2009 Actief

  Berichten:
  43
  Leuk Bevonden:
  5
  Ik heb bij de Europese afdeling van Login of registreer een account om deze link te zien. (volgens mij dx.eu) een androidbox met een taxfee van 1,50 dollar gekocht. Het pakketje is er door de douane uitgehaald en ik mocht 25,05 dollar aan invoerrechten en belasting betalen. Die moest ik zelf wel voorschieten, maar na een foto van de afrekening, kreeg ik direct het geld terug. Topservice :blink:

  Vraag me wel af hoe dit financieel uit kan......
   
 2. Spinix

  Spinix Administrator Medewerker

  Berichten:
  1.775
  Leuk Bevonden:
  1.169
  Van de zoveel mensen pakken ze er meestal maar een paar uit, bovendien volgens mij kan de leverancier het pakket weer terug vragen en betaald die alleen de verzendkosten. Ze willen er ook van af hé ze willen gewoon dat je voor elk pakket, ook al is het maar 1 euro al belasting moet gaan betalen.
   
 3. Eric Hebs

  Eric Hebs VIP

  Berichten:
  1.159
  Leuk Bevonden:
  599
  @Johan2009 van wie kreeg je geld terug van dex.eu of de douane ?

  @Arjan serieus ? willen ze overal 22 % btw op gaan gooien ? op zich is dat niet eens super erg als chinesen dan steeds 10 dollar waarde opgeven, 2,20 euro erbij moet dan maar, alleen vrees ik voor mega vertragingen dan want als voor elk pakje eerst een brief de deur uit moet om geld te innen, plus ook nog eens de administratie/inklaringkosten zie ik zo gebeuren dat de lol er snel vanaf is om uit china spul te halen, nu is het tof zonder douane gezeur maar elke keer dat er wel inklaring gezeik is ben je je voordeel kwijt en duurt het langer
   
 4. Johan2009

  Johan2009 Actief

  Berichten:
  43
  Leuk Bevonden:
  5
   
 5. Eric Hebs

  Eric Hebs VIP

  Berichten:
  1.159
  Leuk Bevonden:
  599
  @Johan2009 ja maar moet je dan bij aanschaf niet zo een soort van custom duties 'verzekering' erbij nemen ofzo? heb hier en daar wel eens zoiets gezien dat je dan iets erbij betaald maar als je kunt aantonen dat je btw moet betalen hun het teruggeven.

  Bij gearbest of banggood doen ze dat niet helaas
   
 6. Johan2009

  Johan2009 Actief

  Berichten:
  43
  Leuk Bevonden:
  5
  Ja precies, dat noemen ze dan een taxfee. Ik denk overigens wel dat de producten wat duurder zijn dan bv banggood of gearbest. Aan de andere kant weet je dan wel zeker dat je geen extra kosten aan douane kwijt bent. Ik heb namelijk zo'n gevoel dat er bij de douane een rood vlaggetje achter ons adres staat, de laatste tijd ben ik elke keer de Sjaak....
   
 7. Eric Hebs

  Eric Hebs VIP

  Berichten:
  1.159
  Leuk Bevonden:
  599
  ik weet bijna wel zéker dat de douane bij bepaalde adressen vaker controleert, een computer leest en sorteert en dat bewaren ze heus wel, dus in hun BIG DATA zien ze natuurlijk vaak pakjes uit china , nou ja pech voor hun want ik zie het ook als een sport om geen kosten te betalen
   
  Plenkske vindt dit leuk.
 8. Plenkske

  Plenkske Moderator Medewerker

  Berichten:
  1.146
  Leuk Bevonden:
  401
  Zoals op pagina 1 van dit topic staat, bij Banggood heb je dus "priority mail" bij veel producten (ligt aan de afmeting). Dit kost hooguit 2 euro extra, soms is het gratis, maar je hebt dan wel je pakket in 10 dagen binnen. EN blijkbaar zorgen ze daarmee ook dat je geen tax/invoerrechten hoeft te betalen. Als je het dan toch moet betalen geven ze het ook terug.

  Kortom: het ligt dus aan de webshop welke opties je hebt. Maar bij een hoger bedrag is een EU warehouse natuurlijk wel prettiger :)
   
 9. Eric Hebs

  Eric Hebs VIP

  Berichten:
  1.159
  Leuk Bevonden:
  599
  @Plenkske Banggood belooft wel meer, zo bieden ze voor 1 of 2 dollar meer Shipping Insurance bovenop de porto, dus ik vroeg wat het nut is. Als er dan iets stuk aankomt wordt daar sneller en makkelijker mee omgegaan en hoef je het niet te retourneren etc. (zeggen ze)

  Okay tof dacht ik tot een lamp, tablet en nog wat dingen stuk aankwamen omdat ze super dun karton gebruiken als doosje met even dun piepschuim en dan verwachten dat postbodes met fluwelen handschoentjes dat sorteren lol.

  Nou ik dus ticket maken bij Banggood , denk ff fotootje dat doos stuk is , onmiddelijk nadat de postbode was geweest, verder niks mee gedaan of opengemaakt, appeltje - eitje want extra insurance toch? Hell no ! heb moeten lullen als Brugman, veel mails, klachten en uiteindelijk een claim bij paypal (én dingen terugsturen) zodat ik mn cash retour kreeg.( na lang wachten en toen gingen ze nog in beroep bij paypal )

  Sowieso die aardige aziaat die je friend en buddy noemt naait je na betaling maar wat graag hoor, dus tja dat priority mail , kweetniet, vaak is een andere shipping method ook vaak oorzaak dat douane het moet inklaren ........
   
 10. Plenkske

  Plenkske Moderator Medewerker

  Berichten:
  1.146
  Leuk Bevonden:
  401
  Ik heb het hier niet over die Insurance . Die geloof ik zelf ook niet , en kies ik daarom nooit.

  Ik gebruik die priority al heel lang en werkt prima.
   
 11. Eric Hebs

  Eric Hebs VIP

  Berichten:
  1.159
  Leuk Bevonden:
  599
  ik wéét wel dat je het niet over die insurance had duh, mijn punt was natuurlijk dat ze wel vaker dingen beloven en ik vanwege hun reputatie dat niet zo snel vertrouw.

  Maar je gebruikt dat zelf dus ook en hebt ook echt inklaring enzo teruggehad van ze ?
   
  Plenkske vindt dit leuk.
 12. Plenkske

  Plenkske Moderator Medewerker

  Berichten:
  1.146
  Leuk Bevonden:
  401
  Zover is het gelukkig nooit hoeven komen, want ik heb nooit last gehad van de douane. En er kwamen toch zeker wel een aantal pakketjes boven de 22 euro.
   
 13. Eric Hebs

  Eric Hebs VIP

  Berichten:
  1.159
  Leuk Bevonden:
  599
 14. KingRoy84

  KingRoy84 Forumlid

  Berichten:
  8
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik heb ook pakkertjes van boven de 22 euro wel eens bij aliexpress gekocht en geen invoerrechten hoeven te betalen ... wat ik wel leip vind is dat je het ene pakje op kan halen bij PostNL punt en de andere brengen ze dan weer gewoon aan de deur , lijkt wel willekeur
   
 15. peterhoensbroek

  peterhoensbroek Nieuwkomer

  Berichten:
  2
  Leuk Bevonden:
  1
  Vaak kunnen ze in Chinese webshops ook vanuit Europese opslagplaatsen leveren tegen meerprijs (vaker goedkoper dan alle extra kosten en sneller geleverd).

  Als je bedrag inclusief bezorging iets hoger is dan 22 euro. Gewoon aan de Chinees vragen of die de bon aanpast naar net onder de 22.
  Zo moeilijk doen ze daar niet om ze willen ook verkopen.
  --- Dubbelpost samengevoegd op, 21 jul 2017, Originele post datum: 21 jul 2017 ---
  Ze maken niet alle pakketjes open dat is inderdaad willekeur.
  Ze kunnen niet aan de buitenkant zien of er invoerrechten/btw betaald moet worden en alle pakketten controleren is niet te doen. Dus meestal heb je geluk en soms heb je wel eens pech.
   
 16. zwingli

  zwingli Nieuwkomer

  Berichten:
  1
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik wil een mi bestellen bij gearbest. Nu heb ik de keus gemaakt voor flat rate shipping. Dan moet ik bij betalen weer kiezen voor singpost registered of europ registered. Welke zou ik moeten kiezen om geen gedoe met de douane te krijgen mbt invoerrechten?