fire tv stick 4k

Dominique DB

Gevorderd
1 mrt 2019
50
37
Vorige week heb ik een fire tv stick 4k besteld bij amazon, ik heb hem getest, goedgekeurd, en de 2de gen firestick (van enkele dagen ervoor) terug gestuurd.

De 4k is iets vlotter en dat is het enige verschil, maar dat iets vlotter neemt wel dat beetje frustratie weg, 's ochtends voor de eerste koffie.

De 4k fire stick heeft (alle amazon fire tv producten trouwens) een heel drukke launcher met constant veranderende banners (reclame voor films en series) , en lijsten met apps waarvan amazon blijkbaar denkt dat ik ze interessant zou vinden (niet dus), die niet te verwijderen zijn. De processor draait dus constant.
De 2de gen fire stick had (vermoedelijk) hierdoor zelfs een beetje moeite om door zijn eigen menu's te gaan, nog voor er apps opstonden. Maar de fire stick 4k doet alles moeiteloos, net zo snel als mijn mi box, misschien zelf een klein beetje sneller.
Ik heb de app 'launcher hijack' erop staan, die zorgt ervoor dat ik die drukke launcher niet hoef te zien en kodi direct bij het opstarten opent, andere apps open ik dan in kodi.
( )

Alle android tv apps gaan ook gewoon op de fire tv toestellen, want het is gewoon android tv maar dan wat aangepast, de amazon appstore zou zelfs meer apps hebben (maar geen kodi).
Zelf sideload ik alles, want zonder je fire tv stick aan een amazon account met kredietkaart info te koppelen werkt de amazon appstore niet.

Ook kan je scherm en geluid van je telefoon naar de fire stick casten (amazon noemt het screen mirror)

De fire stick heeft geen open ingebouwde usb poort, maar een OTG micro usb kabel hub op de voedings usb poort lost dit eenvoudig op, mocht het nodig zijn.

De afstandsbediening van de fire stick vindt ik handiger dan die van de mi box, want er zijn meer knoppen (terugspoelen, play/pause , doorspoelen, mute en menu knop) en via ir wordt de tv's geluid en power rechtstreeks bediend. Helaas werkt de microfoon op het afstandsbediening niet met google assistant maar met alexa, dus geen voice search in kodi (handing als je youtube in kodi kijkt).

Nu kost de fire stick 4k 59,99€ en dat vind ik te veel, want voor dat geld (iets minder zelfs) heb je ook een xiaomi mi box, en de ingebouwde usb poort, voice search in kodi en de zuivere android tv launcher van de mi box zijn voor mij grote pluspunten. Maar ik heb deze stick geen €59,99 betaald, tijdens amazons lente kortingen was de prijs 34,99€ (2de gen firestick was 24,99€).
Volle pot vindt ik te duur , maar midden juli heeft amazon 'prime day' en normaal zijn alle amazon producten dan weer afgeprijsd.


Mijn conclusie: de amazon fire tv stick 4k is tijdens kortingsperiodes een goed en goedkoper alternatief voor de mi box.