Geworstel met popup bij het kijken naar series

gellimo

Gevorderd
17 nov 2017
112
37
Vaak kijk ik series waar de ondertitel niet sync loopt met de serie, als ik dan via kodi de timing aanpas komt er op het scherm een popup waar ik de timing kan aanpassen.
echter blijft deze popup steeds op het scherm staan, en omdat ik de timings regelmatig moet aanpassen is het geen optie om telkens de popup weg te doen. Nu was mijn vraag is het mogelijk met een instelling dat de popup automatisch verdwijnt en terug verschijnt zodra ik de timing terug aanpas?
 

Arjan E.

VIP
18 nov 2018
299
162
Ik denk niet dat die optie er is, welke ondertitelingservice gebruik je als ik vragen mag?

Ik gebruik zelf voor mijn series addic7ed, dit maakt het voor mij een stuk eenvoudiger, aangezien er bij komt te staan of een een bepaalde ondertiteling “sync” is.

Als dit het geval is, dan zal er in het wit voor het ondertitelingsbestand ook het woord “sync” komen te staan.

Als je deze selecteert, dan hoef je de ondertiteling ook niet meer handmatig te syncen.

Staat er geen ondertiteling bij die “sync” is, dan kan je vaak wel bij het ondertitelingsbestand de bronnaam vinden, wat je dan zou kunnen doen is die bronnaam onthouden, en kijken of deze bron toevallig tussen jouw lijst met bronnen staat. Deze dan selecteren, en je hebt een ondertiteling die je niet meer hoeft aan te passen.

Er zijn alleen twee vereisten: er moet een ondertitel van zijn in de database van addic7ed, en het moet een serie zijn die je kijkt, want voor films werkt het (nog?) niet.

Een gratis account wat je nodig hebt om de ondertiteling addon te activeren kan je vinden via Google door even het woord addic7ed in te tikken.

Verder kan je dan nog in je speler instellingen een standaard actie ingeven, en nadat je addic7ed account is geactiveerd, kan je deze dan ingeven als standaardactie, dan zal ie voortaan altijd als je een serie kijkt en op de ondertitelingsknop drukt als eerste voor je gaan zoeken op de database van addic7ed.

Misschien dat zoiets een oplossing voor je kan zijn?🐣
 

gevo

Forumlid
15 okt 2016
19
9
Installeer de Keymap editor addon . Dan kan je op je keyboard een toets instellen die als je die indrukt automatisch de ondertiteling eerder of later zet.
 

gellimo

Gevorderd
17 nov 2017
112
37
Installeer de Keymap editor addon . Dan kan je op je keyboard een toets instellen die als je die indrukt automatisch de ondertiteling eerder of later zet.
En waar vind ik deze addon? al de bovenstaande info helpt als de juiste ondertitels beschikbaar zijn zo ver was ik ook wel. bij films pas ik vaak de subs op voorhand al aan via subtile workshop, pas dan de begin en eindtijd aan maar met series is dit soms niet evident omdat je daar veel meer timings moet aanpassen