Kijk @corne, zo kan ik het ook

Arjan E.

VIP
18 nov 2018
1.324
871
216
45
Vandaag aan het stoeien geweest met mijn nieuwe pellet grill.

heb wat spareribs klaar gemaakt.

eerst in de rub gezet:
You must be registered for see images attach


daarna 2 uur op de barbecue van 120 graden Celsius gelegd:

You must be registered for see images attach


vervolgens na 2 uur ingepakt in folie met wat blue band vloeibaar, agavesiroop en wat lichte basterdsuiker en voor nog een uur terug gelegd op 120 graden Celsius.

You must be registered for see images attach


daarna uitgepakt en terug gelegd op de barbecue en 2 X voorzien van een laag whiskey perzik barbecuesaus.

You must be registered for see images attach


nog even laten karameliseren en een finishing touch aan gegeven:

You must be registered for see images attach


en uiteindelijk ben ik er van overtuigd dat het vlees lekkerder is dan de botjes🤣

You must be registered for see images attach


qua smaak had de rub aardig wat zwarte peper er in zitten, wat niet storend was en de andere kruiden die er in zaten maakten het mooi compleet.

deze rub heb ik gebruikt:

You must be registered for see images attach


en de saus was zoet, met mooie tonen van perzik er in, wat het ook weer een beetje fris maakte, de whiskey proefde ik eerlijk gezegd niet direct terug.

deze saus heb ik gebruikt:

You must be registered for see images attach


de spareribs zelf kwamen mooi van het bot af, maar hadden nog wel een lekkere bite.

zeker voor herhaling vatbaar😉

waarom jou speciaal noemen @corne ? Omdat ik het je beloofd had de vorige keer😁
 
  • Verbluft
  • Like
Reacties: Eppejr en MrWimpy

Arjan E.

VIP
18 nov 2018
1.324
871
216
45
God nondedju!!!

@Arjan E. Je brengt mij wel op ideeën!!!

Dit ziet er godsgruwelijk lekker uit.
Moet zeggen dat dit de eerste keer was dat ik ze zo had klaar gemaakt. Normaal sneed ik ze in stukken van 2 a 3 ribben en gingen ze in aluminium bakken, maar dan krijg je echt “fall off the bone “ ribben, ook lekker, maar deze sla ik ook niet af😁

was ook een totaal andere rub en saus als die ik normaal altijd gebruik, maar oh zo lekker.

heb ook een rack bij beide buren afgeleverd, op die manier houdt je de verstandhouding ook goed, en ook zij waren er blij mee😉

heb ook nog een stukje Duroc procureur van 2,1 kg in de vriezer liggen, daar ga ik denk ik pulled pork van maken, maar eerst eind volgende week eens 8 dagen naar Griekenland😉

zoals ik je al gezegd had: met deeg ben ik absoluut geen held, en ben ik te ongeduldig en wordt er uiteindelijk kriegel van, maar met barbecueen zit ik precies in mijn comfort zone, en dan lukt het wonderwel gewoon goed😉

neemt niet weg dat ik van jouw creaties kan genieten als ik het zie😉
 

Maxpuk

VIP
13 jul 2017
696
181
216
Mooi, bedankt en als het adres niet klopt weet ik je te vinden.

groet, Sherlock.