Kodi-forum.nl Regels en voorwaarden

Status
Niet open voor verdere reacties.

Spinix

Technisch administrator
Medewerker
25 dec 2015
3.600
2.204
216
26
Woord vooraf: Wij raden je aan alleen het legale content te streamen. Het streamen van illegaal content is verboden en moedigen wij niet aan. Mocht je onder de indruk zijn dat een topic toegang biedt tot illegaal content (Wij kunnen dit niet allemaal zelf controleren aangezien wij niet de werking weten van bijvoorbeeld elke add-on, ook weten wij niet welke wijzigingen een add-on doorvoert tijdens een update) dan kunt u hiervoor een e-mail sturen naar ons via het contactformulier met een link naar het desbetreffende topic. Illegaal content staan wij niet toe en wordt verwijderd! De beheerders en moderators van dit forum zullen proberen ongewenst materiaal zo snel mogelijk te verwijderen van de site. Het is echter onmogelijk om ieder bericht te controleren.

Deze website is "members only"! Dat wil zeggen dat je jezelf alleen mag aanmelden, daarmee lid wordt van kodi-forum.nl en gebruik mag maken van deze website, als je onderstaande huisregels accepteert en respecteert. Indien je onderstaande huisregels niet accepteert én respecteert, mag je geen lid worden. Onderstaande "huisregels" zijn opgesteld om voor iedereen het gebruik van deze site zo aangenaam en gestructureerd mogelijk te maken. Je zult begrijpen dat er op een site als deze, waar duizenden bezoekers per dag gebruik van maken, een aantal regels echt noodzakelijk zijn. Wij verzoeken je dan ook onderstaande huisregels aandachtig te lezen vóórdat je berichten op ons forum plaatst!

1. Auteursrechten
Nieuwe berichten en de reacties daarop worden gemaakt voor en door forumgebruikers van Kodi-forum.nl. Kodi-forum.nl kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige inbreuk makende, onjuiste of onvolledige informatie, software of overige materialen die middels pagina's van anderen gevonden wordt.
Wij dragen geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud, juistheid, volledigheid of nauwkeurigheid van de geplaatste berichten. Ieder lid van kodi-forum.nl is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn eigen berichten.
Je mag geen door auteurs-, portret- of andere rechten beschermde teksten, afbeeldingen, software of andere media plaatsen, tenzij jezelf de eigenaar bent van het respectievelijke recht van de betreffende tekst, afbeeldingen, of software, óf over expliciete schriftelijke toestemming van de auteur/eigenaar beschikt.

2. Illegale zaken mogen hier niet besproken worden!
Het doel van dit forum is een verzamelpunt te zijn voor hobbyisten die middels dit forum over hun hobby kunnen discussiëren. Een gezonde discussie over alle aspecten van Kodi, IPTV of streamen is dus zonder meer mogelijk en wordt zelfs aangemoedigd. Ons doel is echter niet om mensen middelen of informatie te verschaffen waarmee men gratis naar illegale bronnen kan kijken. Ieder lid draagt hierbij zelf de verantwoordelijkheid dergelijke informatie niet middels dit forum te verstrekken.


3. Vragen stellen? Kies de juiste methode - Wees duidelijk met je vraagstelling en onderwerp titel
Wij houden dit forum graag netjes. D.w.z. dat wij niet gediend zijn met mensen die hun berichten duidelijk in een verkeerd forum plaatsen of hetzelfde bericht meerdere keren in verschillende forums plaatsen. Neem niet het onderwerp van een ander over door in zijn onderwerp een nieuwe vraag te stellen die weinig of niets met het onderwerp te maken heeft. Heb je een vraag, open dan zelf een nieuw onderwerp met een duidelijke onderwerp titel. Onderwerp titels plaatsen in de aard van "even een vraagje", "help mij", "kodi", "advies" of "is dit wat" gaan nergens over en zijn er de oorzaak van dat mensen niet meer de mogelijkheid hebben gericht te zoeken naar bepaalde berichten. Geef in de onderwerp titel dus duidelijk en kort aan waar jouw vraag of bericht over gaat! B.v. "IPTV buffert langer sinds update Kodi" is beter dan enkel "IPTV probleem" in de onderwerp titel te vermelden. Door een duidelijke onderwerp titel blijft het board overzichtelijk.
Het is even belangrijk om leden die jou geholpen hebben met jouw vraag of probleem, dit als afsluiting van het door jouw geplaatste bericht even te laten weten. Het is niet prettig als leden de moeite nemen om je uitgebreid te helpen en dan vervolgens niets meer van je horen.

Verder kan je via dit board privé met anderen communiceren (PB = Privé Bericht ). Het is echter niet wenselijk om openlijk in een bericht:
- te vragen om "iets" per PB te ontvangen.
- te melden dat je een PB stuurt of verstuurd hebt.
- te melden dat je via PB iets aan kunt bieden.
Een privé vraag of aanbod aan een lid hoort dus privé te blijven. Dan is het dus verstandig om dergelijke vragen of opmerkingen gewoon via PB te plaatsen. De persoon die een PB ontvangt wordt daarvan (indien gewenst) automatisch uitgebreid op de hoogte gebracht. Daar hoef je die persoon dus niet via het forum op te wijzen.

4. Fatsoensregels - Wees altijd netjes tegenover andere leden en moderators en creëer geen negatieve sfeer
Op dit forum gelden de normale fatsoensregels. D.w.z. dat het gebruik van scheldwoorden of schuttingtaal, evenals berichten waarbij iemands privé-gegevens bekend worden gemaakt, iemand op ordinaire wijze wordt aangevallen of simpelweg zeer onvriendelijk behandeld wordt, uit den boze zijn! Dergelijke berichten worden gewist en de overtreder krijgt een strenge waarschuwing of misschien zelfs een (tijdelijke) ban.
Als je belangstelling hebt in een onderwerp ben je van harte welkom om je mening met de andere leden te delen. Als een onderwerp je echter niet boeit, negeer het onderwerp dan en meng je niet in de discussie, dat verpest de sfeer voor al diegenen die het wel interesseert.
Wij gaan op dit forum streng om met "sfeerverziekers". Leden die dus herhaaldelijk de goede sfeer op dit forum aantasten met onvriendelijke of onbeschofte reacties, worden van het forum verwijderd en zijn niet langer welkom op kodi-forum.nl.

5. Privé zaken, roddels e.d. niet gewenst! - Kodi-forum is een forum voor Kodi, Streamen & IPTV
Discussies over privé zaken, roddels en andere berichten die niets met ons forum te maken hebben zijn in principe niet gewenst. Enige uitzondering hierop is het Off-Topic forum waar we tot op zekere hoogte alles toestaan.

6. Kodi-forum is een Nederlandstalig forum
Wij willen daarom uitsluitend Nederlandstalige berichten zien. Het originele (anderstalige) bericht plaatsen is uitsluitend toegestaan als je een goede Nederlandse vertaling óf duidelijke Nederlandstalige samenvatting erbij plaatst. Een citaat mag ter illustratie of aanvulling op je verder Nederlandstalige bericht worden geplaatst.

7. Niet alle links (URL's) zijn toegestaan!
Om uiteenlopende redenen worden bepaalde URL's op kodi-forum.nl mogelijk automatisch gecensureerd. Gecensureerde URL's zijn bijvoorbeeld websites van winkels, sites met ongewenste inhoud, sites waarvan wij vinden dat ze op kodi-forum niet thuis horen, of bijvoorbeeld sites zonder enige commerciële of ongewenste inhoud, die toch gecensureerd worden omdat iemand daar op kodi-forum aanhoudelijk "reclame" voor maakte (website promotion). Het is niet toegestaan hierop openbaar commentaar te maken. Dat is onze beslissing. Ons staat vrij te bepalen welke inhoud hier wel en niet toegestaan wordt en de bezoeker staat vrij iedere site te bezoeken die hij of zij wil. Staat een URL naar jouw mening onterecht in de censuur, kan je via het contactforumlier bezwaar maken. Indien je openbaar commentaar maakt of opzettelijk de censuur omzeilt, heeft dit ernstige gevolgen voor je lidmaatschap.
Je mag er "in principe" vanuit gaan dat je iedere URL die aan onze huisregels voldoet en door de censuur heen komt, zonder gevolgen mag plaatsen.

8. Bezwaren - Krijg je een waarschuwing van een moderator, reageer dan uitsluitend via het contactformulier!
Heb je bezwaar op een beslissing die is genomen door een administrator of moderator dien je via het contactforumlier of via de PB te reageren. Niet openlijk via het forum! Bezwaren worden niet altijd beantwoord, maar wel ter kennisgeving aangenomen.
Wees netjes en motiveer je bezwaar. Scheldpartijen en/of onterechte verwijten gaan rechtstreeks naar het ronde archief!

9. Het verwijderen van profielen en berichten
Indien je niet meer aan het forum wenst deel te nemen en jouw account laat verwijderen of blokkeren, of wanneer je wellicht door misdragingen van het forum wordt verwijderd, behouden wij het recht voor om de door jou geplaatste berichten te laten staan! Door het plaatsen van een bericht op kodi-forum.nl geef je dus nadrukkelijk toestemming om jouw bericht ongelimiteerd in onze database op te nemen.
Kodi-forum.nl verwijderd dus geen profielen of berichten zodra deze onderdeel zijn van een discussie waar anderen op gereageerd hebben en energie/feedback in gestopt hebben. Het anonimiseren van je profiel en/of berichten is wel een mogelijkheid indien je bij nader inzien bepaalde berichten toch niet had willen plaatsen. Verzoek hiertoe en onderbouwing van je verzoek kun je aan ons richten via het contactformulier.
Indien je niet langer wenst deel te nemen aan dit forum en jouw naam en email adres of eventuele andere privégegevens wilt laten verwijderen, gebruik ook dan het contactforumlier.

Voorwaarden
De aanbieders ("wij", "ons", "onze") van de dienst voorzien door deze website ("Dienst") zijn niet verantwoordelijk voor de door gebruikers geplaatste inhoud en accounts ("Inhoud"). De berichten die geplaatst worden zijn alleen een uiting van de standpunten van de auteur.

Je gaat ermee akkoord om de Dienst niet te gebruiken om materiaal te plaatsen of ernaar te linken dat lasterlijk, beledigend, haatdragend, bedreigend, spam of spam-achtig, aanstootgevend of erotisch is, persoonlijke informatie van anderen bevat, het auteursrecht schendt, illegale activiteiten aanmoedigt, of anderszins in strijd is met de wet.

We behouden het recht om elke geplaatste Inhoud te verwijderen of te wijzigen om welke reden dan ook, zonder verdere verklaring. Aanvragen om Content te verwijderen of aan te passen zullen alleen gedaan worden naar ons goeddunken. We behouden het recht om op elk moment actie te ondernemen tegen elke account binnen de Dienst.

Je verleent ons een niet-exclusieve, permanente, onherroepelijke, onbeperkte licentie voor het gebruiken, publiceren, of opnieuw publiceren van je content in verband met de Dienst. Je behoudt de auteursrechten over de Inhoud.

Alle Inhoud die je plaatst of upload kan nagekeken worden door onze medewerkers. Plaats geen Inhoud die je als privé of confidentieel beschouwd.

Deze voorwaarden kunnen op elk moment worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Als je niet akkoord gaat met deze voorwaarden, gelieve dan niet te registreren of maak geen gebruik van deze Dienst. Als je je account wenst te sluiten, neem dan contact met ons op.
 
Laatst bewerkt:
Add-ons die toegang bieden tot illegaal content zijn NIET toegestaan op het forum. Dit staat ook in de forum regels besproken.
Discussie over deze add-ons mag maar je mag geen links of advies aanbieden naar de download(s) van deze add-on. (Uitgezonderd zijn natuurlijk legale add-ons!)

Omdat het heel erg lastig is om te zien welke add-ons nu legaal of illegaal zijn hebben we jullie hulp nodig. Rapporteer de illegale add-ons zodat onze Moderators deze kunnen verwijderen.

Wij zien in toenemende mate een overtreding van deze huisregel zodat het we verstandig vinden deze nog eens extra te onderstrepen.
 
We willen onze leden nogmaals wijzen op de regels van het IPTV forum:
 
  • Like
Reacties: Renko1963
Status
Niet open voor verdere reacties.