1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Lees meer.

Kodi IPTV voor Dummies

Discussie in 'Tutorials' gestart door Eric Hebs, 28 jul 2016.

 1. Eric Hebs

  Eric Hebs VIP

  Berichten:
  1.174
  Leuk Bevonden:
  680
  Laatst bewerkt: 2 jan 2017
  cvandong, Blackbox-iptv, RGNL en 5 anderen vinden dit leuk.
 2. HereIsTom

  HereIsTom Gast

  Als ik de pdf open zie ik alleen de uileg met de Enter en ESC toets?
   
 3. Eric Hebs

  Eric Hebs VIP

  Berichten:
  1.174
  Leuk Bevonden:
  680
  Klopt, t is ook echt heel simpel uitgelegd hoe je IPTV kijkt als je helemaal geen verstand van computers hebt, voor uitleg hoe IPTV geïnstalleerd wordt en werkt staan er 'normale' howto's en filmpjes in het IPTV forumdeel :halo:

  p.s. de pdf heeft wel meerdere pagina's overigens
   
 4. HereIsTom

  HereIsTom Gast

  Ok, ik dacht dat het een papier was die ze naast de afstandbediening hebben om te zien hoe ze een fim of serie kunnen bekijken :lol:
   
 5. Eric Hebs

  Eric Hebs VIP

  Berichten:
  1.174
  Leuk Bevonden:
  680
  Ja ik wilde eerst 1 A4'tje maken, printen en plastificeren voor op de tafel ofzo, maar dacht begin maar met een pdf die je in elke tablet, gsm enzo kan zetten want papiertjes raken mensen ook weer kwijt en die kan je niet op afstand updaten.

  Is nog best lastig om het zo simpel mogelijk te maken, want in het begin probeer ik uit te leggen hoe je in een pdf viewer kan inzoomen, maar wat doet iedereen, ze gaan boven de rode pijl ín de handleiding klikken , dus op de plaatjes in de pdf zelf, lol.

  Voor ons is het vanzelfsprekend dat je niet binnen in een document functionele knoppen hebt (nou ja kan wel in word enzo maar okay..) en dat je alleen bovenin e.d. een werkende menu balk hebt.

  Ik heb in de jaren 90 nog de clichés meegemaakt van mensen die hun muis oppakten en fysiek tegen het scherm aandrukten als je zei van druk met je muis op het menu. (en natuurlijk de koffiebekertjes in de cdrom tray)

  :tool:
   
 6. HereIsTom

  HereIsTom Gast

  Ja ik weet hoe het werkt, zit zelf in de ICT en help ook vaak ouderen met computers en ook televisies, want die zijn er met de afstandbedieningen de afgelopen 30 jaar niet makkelijker op geworden voor ouderen en al helemaal niet met de huidige digitale decoders erbij :(

  Je hebt een mooie handleiding gemaakt, maar op mijn box werkt het toch weer anders ;-)
   
 7. Eric Hebs

  Eric Hebs VIP

  Berichten:
  1.174
  Leuk Bevonden:
  680
  t is idd ook nog eens skin afhankelijk die howto, maar misschien als 17 uit is dat ik eens een échte howto maak voor dummie, inc films/series , ondertitels etc
   
 8. HereIsTom

  HereIsTom Gast

  Ja inderdaad, Ik heb STREAMNU als skin en is het net weer even anders.
  Ben benieuwd naar Kodi 17.
   
  the matrix vindt dit leuk.
 9. Eric Hebs

  Eric Hebs VIP

  Berichten:
  1.174
  Leuk Bevonden:
  680
  Ja ik ben benieuwd wanneer 17 nu eindelijk eens officieel uitkomt als zijnde de nieuwste en standaard versie, dan pas krijgen we een tsunami van skins/add ons , nu lijkt iedereen te wachten met ontwikkeling omdat iets voor 16 maken zonde v.d. tijd lijkt, maar voor 17 ook omdat die nog niet klaar is.
   
 10. ndenkela

  ndenkela Nieuwkomer

  Berichten:
  2
  Leuk Bevonden:
  0
  Leuk gedaan ken wel mensen die er wat aan hebben en dat zijn niet alleen ouderen.
   
 11. Eric Hebs

  Eric Hebs VIP

  Berichten:
  1.174
  Leuk Bevonden:
  680
  Thanks ndenkela, en dit is maar opzetje, ga nog wel keer goed voor zitten om heel Kodi op die manier te doen, deed dit vroeger (begin jaren 90) met complexe linux server systemen, stapje voor stapje zodat elke dummie het kon. Op zich wel fun, zo van hier is een handleiding, scheelt mij uren irl uitleggen lol :) :info:
   
  Linda Fernandez vindt dit leuk.
 12. Jan-Willem ten Dam

  Jan-Willem ten Dam Forumlid

  Berichten:
  17
  Leuk Bevonden:
  10
  Ik heb de uitleg uitgeprint! Thnx, eens kijken of ik hiermee IPTV netjes aan de gang kan krijgen.
  Kastje zal ik eerst eens zo moeten inrichten dat ik direct op Kodi uitkom ipv een overzicht van appjes.
   
 13. Eric Hebs

  Eric Hebs VIP

  Berichten:
  1.174
  Leuk Bevonden:
  680
  oh voor de duidelijkheid, deze uitleg is dus met gebruik van de Aeon Nox skin, dus de default kodi skin zal waarschijnlijk toch net ff anders werken weer :(
   
 14. BRonny

  BRonny Nieuwkomer

  Berichten:
  1
  Leuk Bevonden:
  0
  Yep, die werkt inderdaad net wat anders
   
 15. Eric Hebs

  Eric Hebs VIP

  Berichten:
  1.174
  Leuk Bevonden:
  680
  Zijn er trouwens na al die maanden nog updates nodig voor dit soort handleidingen of is dit ook voor exodus gewenst ?

  Dit gaat dus meer over het hoe te bedienen , in plaats van hoe in te stellen en installeren. (voor de eindgebruikers dus)
   
 16. Nick12345

  Nick12345 Forumlid

  Berichten:
  7
  Leuk Bevonden:
  1
  Geen idee. Ik heb gisteren een android tv box besteld. Alles is voor mij nieuw en ik ben een complete leek op dit gebied. Ben al hartstikke blij met de tutorials die er nu zijn. Maar mogelijk is het voor sommigen wel handig. Heb mn kastje nog niet binnen (uit China besteld) dus kan je er later meer over vertellen.
   
  Eric Hebs vindt dit leuk.
 17. John142

  John142 Forumlid

  Berichten:
  8
  Leuk Bevonden:
  2
  Hoi Erik,

  Voordat ik een testje aan je vraag, wilde ik me eerst even inlezen, dat heb ik gedaan middels die dummie-handleiding. Nu is het heel ernstig als je over een dummie-handleiding nog een vraag durft te hebben jaja, het is om te huilen maar ik heb er eentje.
  Klopt het dat je via je windows computer tv kijkt? Ik heb een himedia 5, kodi 16 en ik kijk nu ook iptv maar rechtstreeks op de Himedia. Ik heb een 3mu bestandje opgestuurd gekregen, maar de software is niet om aan te zien.
  Kan ik niet gewoon de software voor het zenderoverzicht downloaden en een 3mu erin zetten? Overigens heb ik een apple computer
   
 18. LeX

  LeX Administrator Medewerker

  Berichten:
  2.842
  Leuk Bevonden:
  2.409
  Ik begrijp dat je vraag een persoonlijk tintje heeft naar Eric.
  De kans dat hij deze vraag onder ogen krijgt is niet groot,mijn advies is dan ook hem te benaderen via [email protected]
   
 19. Plenkske

  Plenkske Moderator Medewerker

  Berichten:
  1.254
  Leuk Bevonden:
  511
  Het m3u bestand kan je in Kodi, in de PVR Client 'simple iptv client' , configureren en je ziet dan onder Live TV de zenders in het bestand. Na het configureren altijd Kodi herstarten.