Live TV Opnemen

Montoya

Gevorderd
Berichten
139
Leuk bevonden
116
Beste antwoorden
0
Klinkt goed @Plantje
... Is TV Mosaic een compleet ander software pakket of is het wel iets van hetzelfde bedrijf ?
Uit DVBLink wordt in januari 2019 de stekker getrokken door DVBLogic.

Dus vanaf januari 2019 geen enkele update meer voor dit pakket op alle platformen.
Voor PC gebruikers van DVBLink Server tot nu toe geen probleem, maar voor NAS gebruikers van DVBLink kan dat dus wel problemen opleveren in 2019 (omdat deze afhankelijk zijn van DVBLogic voor een nieuwe install package van DVBLink, als bv de software van de NAS zelf geupdate wordt en de oude install van DVBLink daar niet compatible mee is).

Omtrent TVMosaic, deze verschilt nu o.a. VOORAL op IPTV vlak van DVBLink. Waar DVBLink alleen compatible was met standaard m3u's zonder tags, ondersteunt TVMosaic nu alle tags in m3u en meer. Dus installatie van iptv in TVMosaic is nu letterlijk "Plug & Play", waarbij automatisch alle tags in m3u verwerkt worden, zodat automatisch kanaalgroepen in m3u omgezet worden in favorieten groepen (TVMosaic kent geen kanaal groepen), EPG automatisch toegewezen wordt (mits channel-id's in EPG xml matchen met tvg-id's van m3u) en waarbij kanalen logo's automatisch verwerkt worden vanuit m3u. In DVBLink was dat dus allemaal handmatig configuratie werk...

Wat ook interessant is voor de IPTV gebruikers, is dat vanuit TVMosaic ook een m3u en EPG xml export gedaan kan worden. Hierbij worden o.a. de tvg-id's en channel-id's van je iptv/epg provider vervangen door tvg-id's en channel-id's van TVMosaic, waarbij dus het beheer van de EPG in TVMosaic gedaan kan worden, als de provider m3u geen matchende tvg-id's bevat met de channel-id's in xml van de EPG provider.

Met deze geëxporteerde m3u en xml kunnen dus de IPTV apps van al je devices in huis voorzien worden, waarbij TVMosaic letterlijk als backend fungeert en dus ook beheert hoeveel streams (je connectie limiet van je abbo) er geopend mogen worden van verschillende kanalen, mits alle IPTV apps in huis dus voorzien zijn van de uit TVMosaic geëxporteerde m3u en xml. Kijkt bv 1 device naar iptv kanaal A, dan kan met TVMosaic (net als bij DVBLink) gelijktijdig op alle devices in huis naar kanaal A gekeken worden, zonder je connectie limiet van je IPTV provider in gevaar te brengen, omdat alle andere devices via de timeshift buffer van TVMosaic van kanaal A, dan kunnen meekijken en dus geen extra connectie naar je IPTV provider maakt.
 
Laatst bewerkt:
Berichten
291
Leuk bevonden
155
Beste antwoorden
0
Klinkt goed @Plantje
Je hebt het over een upgrade van DVBLink naar TV Mosaic. Is TV Mosaic een compleet ander software pakket of is het wel iets van hetzelfde bedrijf ? En vooral ook: waarom ben je veranderd ?
Ik zie dat Montaya dat al prima uitgelegd heeft. Hoewel bij mij de reden iets anders is. Ik zit niet op IPTV, maar op DVB-C en eerlijk gezegd wist ik niet eens dat per 1-1-2019 de stekker uit DVBLogic gaat :)
Ik zat al een tijdje op een oudere versie DVBLogic (5.0) en vond het nu voor die € 20,- een prima upgrade.
Ik wilde vooral ook even kijken of ik dit probleem kon verhelpen: https://kodi-forum.nl/threads/buffering-en-blokjes-alleen-op-bepaald-tijdstip.7843/#post-69871 Helaas is dat nog gewoon gebleven.

Verder werkt het prima.
 

Gelijkwaardige Onderwerpen

Bovenaan