1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Lees meer.

Minix NEO-8X-H gereset

Discussie in 'Vragen' gestart door Rightsaid, 7 aug 2017.

  1. Dr.House

    Dr.House Actief

    Berichten:
    30
    Leuk Bevonden:
    5
    Ja klopt is OTG.
    Ik had ook een keer of 6 geprobeerd en lukte niet.
    Had ook de HDMI erbij in geprikt.
    Maar niet gekeken via HDMI of hij in Recovery was gegaan.
    Toen de HDMI eruit getrokken en voedingsspanning even eraf gegooid, toen weer geprobeerd in recovery en toen vond USB_Burning_tool de Minix.
     
    Laatst bewerkt: 11 aug 2017
  2. Rightsaid

    Rightsaid Forumlid

    Berichten:
    15
    Leuk Bevonden:
    1
    Ok, ik ga het zo nogmaals proberen... Ik houd je op de hoogte..
    ...

    Het lukt nog steeds niet een verbinding met de minix te maken.
    Ik gebruik een kabeltje wat volgens mij bij de minix geleverd is, namelijk zo een korte male/female en verleng deze dan met en male/male. Hoewel het eerst genoemde kabeltje wel een iets langere connector heeft twijfel ik nu toch of het de juiste is.
    Vraag; Heb jij deze combinatie van kabels ook gebruikt?
    Zo ja dan is het wat aannemelijker dat ik wel je juiste minix kabel heb....
     
    Laatst bewerkt: 12 aug 2017
  3. Dr.House

    Dr.House Actief

    Berichten:
    30
    Leuk Bevonden:
    5
    Dit is het originele kabeltje wat ik gebruikte.
    kabel.jpg kabela.jpg
    Wanneer ik de box aan de PC koppel met het kabeltje in OTG en zet de box aan moet ik even wachten en dan heb ik het volgende.
    Naamloos.jpg
    Krijg jij dit niet dan heeft Windows de drivers niet geïnstalleerd.
    Waar woon jij?
     
    Laatst bewerkt: 12 aug 2017
  4. Rightsaid

    Rightsaid Forumlid

    Berichten:
    15
    Leuk Bevonden:
    1
    Nee, ik krijg op beide laptops geen response van de minix. Vandaar dat ik twijfelde aan de kabel. Overigens heb ik wel een andere dus ik zal eens kijken of ik de orginele nog heb liggen. Ik woon overigens in de buurt van Amsterdam.

    De orginele gevonden en inmiddels staat hij te upgraden!
     
    Laatst bewerkt: 12 aug 2017
  5. Dr.House

    Dr.House Actief

    Berichten:
    30
    Leuk Bevonden:
    5
    Wanneer je de goede kabel hebt en hem in de OTG poort duwt en de andere kant in de PC en je zet de box aan, gewoon op de knop op de box drukken, dan zou hij de drivers moeten installeren. En iets later aangeven dat de Minnix aangesloten is op de PC.
    En via de verkenner MOET je hem dan vinden, zoals in mijn voorbeeld.
    Wanneer de drivers al op de PC staan en je zet hem aan dan krijg je iets later ook de melding dat hij aangesloten is op de PC.
    En via de verkenner MOET je hem dan vinden, zoals in mijn voorbeeld.
    Krijg je dit alles niet, dan zou de kabel dus niet goed moeten zijn, en of dit en speciale kabel is weet ik niet.

    Ik woon trouwens ergens in Roermond, dus dat is helaas een heel eind weg.
     
  6. Rightsaid

    Rightsaid Forumlid

    Berichten:
    15
    Leuk Bevonden:
    1
    Ik heb de orginele kabel inmiddels gevonden en die werkte direct. De connector is van deze kabel iets langer. Blijkt hier toch ook dat de afmeting wel belangrijk is :)
    Inmiddels staat hij te laden. Ik ben benieuwd!
     
    Dr.House vindt dit leuk.
  7. Dr.House

    Dr.House Actief

    Berichten:
    30
    Leuk Bevonden:
    5
    Dus die kabel maar GOED bewaren dan.:klappen:
     
  8. Rightsaid

    Rightsaid Forumlid

    Berichten:
    15
    Leuk Bevonden:
    1
    Inderdaad :)
    Ik ga even kijken of ik de boel een beetje knap kan inrichten..
    Heb jij alles inmiddels al werkend..?
     
  9. Dr.House

    Dr.House Actief

    Berichten:
    30
    Leuk Bevonden:
    5
    fransalmighty vindt dit leuk.
  10. Rightsaid

    Rightsaid Forumlid

    Berichten:
    15
    Leuk Bevonden:
    1
    Klopt ik heb hem er inmiddels ook opgezet.
    Ik moet alleen ook even wennen aan de interface van de minix. Ik heb het geluid nog niet werkend.
     
  11. Dr.House

    Dr.House Actief

    Berichten:
    30
    Leuk Bevonden:
    5
    Ja interface is even wennen, maar weet nu al alles te zitten.
    Via HDMI had ik direct geluid, hoefde hier niets aan te doen.
     
  12. Rightsaid

    Rightsaid Forumlid

    Berichten:
    15
    Leuk Bevonden:
    1
    Ik heb geluid via een optische kabel maar die werkt niet. Ik zie in probox daar geen instelling voor..
    Morgen weer verder..
     
  13. Dr.House

    Dr.House Actief

    Berichten:
    30
    Leuk Bevonden:
    5
    Ik heb niets waar ik de optische kabel op kan testen.
    Heb forums nog nagelopen, nergens hebben ze het hier over.
    Alleen dat alles werkt.
    Misschien ergens een instelling.
     
  14. Rightsaid

    Rightsaid Forumlid

    Berichten:
    15
    Leuk Bevonden:
    1
    Het lijkt erop dat ik de settings niet kan saven. bij geluidsinstellingen van de box slaat hij de optie SPDIF en HDMI niet op.
    Auto detect levert ook geen geluid op. Maar ook de scherm instellingen moet ik steeds opnieuw instellen. Ik kan nergens een optie vinden om de instellingen op te slaan.
    Ik las dat jij hier aanvankelijk ook problemen mee had..?

    Opgelost door de goede kabel in de minix te duwen :kopstoot:

    Dus we kunnen weer verder. Hoe heb jij het opgelost dat je de settings zoals schermafmetingen bewaard blijven..?
     
    Laatst bewerkt: 14 aug 2017
  15. Dr.House

    Dr.House Actief

    Berichten:
    30
    Leuk Bevonden:
    5
    Ik heb settings in de tv veranderd, bij de HDMI instellingen.
    En toen was het goed.
    Wel ook even kijken naar tv uitzendingen of die dan ook goed zijn.
    Heb hier een ziggo decoder, die werkt ook op HDMI.
    Anders is daar het beeld niet goed.
    Ik heb een instelling gevonden zodat ze beide goed zijn.
     
  16. Rightsaid

    Rightsaid Forumlid

    Berichten:
    15
    Leuk Bevonden:
    1
    Inmiddels werkt de boel inc. geluid hier ook redelijk netjes, echter er opslaan van de zoom instellingen blijven niet bewaard in de setup van de box.
    Ik gebruik een build van SMASH maar wellicht is die iets te zwaar. Ik moet Kodi vaak 2 maal starten..