Modems herstarten spontaan.

Rudolf

Donateur
3 nov 2016
280
272
16
76
Een aantal klanten van VodafoneZiggo heeft last van een softwareprobleem dat ervoor zorgt dat hun modems meerdere malen per dag herstarten.
Omdat de modems ongevraagd herstarten, raakt de draadloze verbinding verloren en hebben klanten tijdelijk geen internet. Hierdoor stoppen bijvoorbeeld video's op Netflix en YouTube met afspelen.
De provider adviseert getroffen klanten om de wifispots-functie in MijnZiggo uit te schakelen. Bij meerdere gebruikers keert het probleem na deze herstart echter meerdere keren per dag terug.

De exacte oorzaak van het probleem wordt nog onderzocht. Het is nog niet bekend wanneer een definitieve oplossing wordt gevonden.
Witte modems hebben last van de problemen
Het probleem speelt bij klanten met een witte modem die de provider aan klanten levert. Deze Arris Connectbox staat bij 3 procent van de klanten in huis. Dat zijn rond de 98.000 huishoudens in Nederland.
Een woordvoerder benadrukt dat niet alle eigenaren van de Connectbox last hebben van de herstartproblemen. "Hoeveel procent daarvan daadwerkelijk problemen ondervindt, onderzoeken we."
Meerdere herstartproblemen in Nederland
VodafoneZiggo is niet het enige bedrijf dat deze week kampt met herstartproblemen. De nieuwe G7 ThinQ-telefoons van LG begonnen deze week ineens constant te herstarten na een software-update, waardoor ze onbruikbaar werden. Dat probleem speelde alleen bij eigenaars van de telefoon met een simkaart van T-Mobile.
LG zei donderdag een voor het probleem te hebben gevonden. Klanten moeten hun telefoon ter reparatie opsturen.
 
  • Like
Reacties: Reidinga
Nou lekker per 26 december ga ik ook als ziggoklant herintreden ben dus benieuwd.
Had de blackfriday aanbieding genomen dacht we zullen het weer eens een jaartje de kans geven ;)
 
Maar 3% van de abonnees heeft zo'n Arris box dus in verhouding valt het probleem mee.
 
Klopt connectbox heeft 2 leveranciers aris en compal en voormailig UPC gebeid speelt dan ook weer mee ivm dat ipv6 we gaan het meemaken ;)