Nederland 24 add-on werkt al een tijdje niet meer

Frank Donkers

Nieuwkomer
2 apr 2016
1
2
Libreelec - widevine kodi 18.1 en uitzendinggemist(NPO) werkt! Nederland 24 mah ff wachten voor een update denk ik.
En met "Hanssettings " draait alles weer als een zonnetje!
 
Laatst bewerkt:
  • Like
Reacties: Verdi48 en B. web

Verdi48

Forumlid
30 mrt 2019
6
2
Even een klein uitstapje.
Deze zenders zijn ook gratis te bekijken via Digitenne.
In veel regio's al opgewaardeerd naar HD met een uitstekende kwaliteit ,en met een moderne TV rechtstreeks te ontvangen eventueel met behulp van een kleine buitenantenne.
Ik heb digitenne een tijd gehad, maar is in mijn regio kortgeleden opgewaardeerd. Nu kan mijn iets oudere TV, wel met CI slot het niet meer aan.
Dubbelpost samengevoegd:

Je hebt wel Widevine nodig omdat NPO sinds begin maart vrijwel al zijn streams beveiligd met DRM. Widevine zit wel in Android maar niet in LibreElec. Het makkelijkst is installeren via eerder genoemde methode, met de InputStream Adaptive Helper. Als het niet lukt is misschien jouw RaspPi versie 1 B 512 Mb niet geschikt hiervoor of te oud. Of je kan proberen handmatig Widevine te installeren, zie:
Ik krijg inderdaad een melding dat de "configuratie" niet geschikt is voor Widevine via Adaptive helper. Widevine the manual way geeft een error 404 bij de geplaatste weblinks van basrieter. Misschien maar een nieuwe Raspberry aanschaffen.
 
Laatst bewerkt:
  • Like
Reacties: B. web

KodiKid

Gevorderd
7 aug 2017
130
37
Dus als ik het goed begrijp gaat Mister NL24 aan de slag om alles weer aan de praat te krijgen.
Dus....om niet al teveel addons etc. meteen te installeren waarvan je niet weet of ze wel of niet gaan werken wacht ik maar af totdat Mr NL24 meld dat alles weer up to date is. Daarnaast heb ik een Istar kastje voor een paar euries inclusief abbo wat ook redelijk tot goed functioneert.
 

Verdi48

Forumlid
30 mrt 2019
6
2
Voor 20 euro werkt het weer.

Let op: Alleen voor NPO 1-2-3 en 2 regionale zenders.
Bedankt voor de tip, is inderdaad niet veel geld, maar koop liever een nieuwe Raspberry, ook weinig geld, daar kun je zoveel meer leuke dingen mee doen.
 
  • Like
Reacties: LeX

KodiKid

Gevorderd
7 aug 2017
130
37
Klopt. Is geen geld. Ik denk dat ik eens een poging ga wagen via hanssettings...kijken wat dat allemaal omhelst.
 

LeX

Administrator
Medewerker
29 mei 2016
6.242
4.267
Twente
Die omhelsing kan innig zijn want daar werken NPO 1,2,3 nog wel .
 

Verdi48

Forumlid
30 mrt 2019
6
2
Die Hanssettings ken ik nog van de periode dat ik met een sat schotel en ontvanger werkte, maar kan die Hanssettings ook via Kodi op een RaspberryPi ?
M'n satelliet set kan ik natuurlijk onder het stof vandaan halen, ik heb alleen geen trek meer in een abbo bij Canal + .
 

LeX

Administrator
Medewerker
29 mei 2016
6.242
4.267
Twente
M'n satelliet set kan ik natuurlijk onder het stof vandaan halen, ik heb alleen geen trek meer in een abbo bij Canal + .
Een voorjaarsschoonmaak is nooit verkeerd al is het alleen al voor een vernieuwde kennismaking met de diverse FTA kanalen. En zoals je wel weet heb je daar geen abo bij Canal Banaal voor nodig, net als bij die zenderlijst van Hans Settings .
 

KodiKid

Gevorderd
7 aug 2017
130
37
@Verdi48 Ja het lukt bij anderen met Raspberry of LibreElec ook, je hebt echter wel Widevine nodig voor streams van onder andere NPO.
Ik heb even gegoogeld op Widevine maar ik kom geen installatie voor Kodi tegen, alleen voor Google Chrome en Mozilla. Klopt dat ?
 

B. web

VIP
16 feb 2017
798
487
Ik heb even gegoogeld op Widevine maar ik kom geen installatie voor Kodi tegen, alleen voor Google Chrome en Mozilla. Klopt dat ?
Als het voor een oude Pi 1 is gaat het niet slagen. Voor nieuwere Linux versies of Windows eventueel wel. Je kan Widevine downloaden via een browser bedoel je denk ik. Widevine installeren kan ook via Retrospect > instellingen > met de InputStream Adaptive Helper. Of met de Video Test Streams Add-on. Voor een handleiding even Googlen op Kodi Widevine Support.
@pietpiraat Widevine lukte al eerder hier op het forum niet op een RaspberryPi 1 :
Googlen op Kodi Widevine Support, daar vindt je een lijst van platforms die worden ondersteund.
Niet ondersteund: Linux ARM6 (Raspberry Pi 1) - NO - Widevine does not support ARM6
 
Laatst bewerkt:

Renedeleeuw

Nieuwkomer
16 okt 2017
4
1
Kodi is nu voor de iets gevorderde amateur een waardeloze player geworden. Ik krijg NPO niet aan de praat. De nieuwe Repository gedownload, inputstream adaptive, Netflix-app. Allemaal staat het op de Win laptop. Volgens deze site van Matt Huisman moet ik onder windows de exe-file van Widevine CDM installeren. Waar kan ik die in vredesnaam vinden? Ik word knettergek van de zoektocht op internet.

Nu ruim 2 uur later is de conslusie: Kodi is waardeloos voor een vergevorderde amateur, zonder echte programmeerkennis. De regionale zenders doen het wel via Kodi. Nou ja. Kan ik in ieder geval TV Drenthe bekijken. Gelukkig is Chrome Chromecast een stuk vriendelijker en werkt dat gewoon. MAar ja, wel altijd de phone nodig voor zappen, en vanuit Kodi kon dat met de afstandsbediening (Android TV Box).
 
  • Grappig
Reacties: Dominique DB

B. web

VIP
16 feb 2017
798
487
@Renedeleeuw Er is niets mis met Kodi, wel met de Nederland 24 add-on. Dat staat ook duidelijk vermeld in de topic titel "Nederland 24 add-on werkt al een tijdje niet meer". Zolang er geen update komt van de Nederland 24 add-on zal deze dus niet werken. NPO kan je wel terugkijken via Uitzendinggemist en live kijken en terugkijken kan via Retrospect en alleen live via Hanssettings
Widevine installeren kan ook via Retrospect > instellingen > met de InputStream Adaptive Helper. Of met de Video Test Streams Add-on. Voor een handleiding even Googlen op Kodi Widevine Support.
Je hebt Google Widevine libraries nodig, zit al in Android maar niet in Windows en Linux. "In order to play Widevine DRM files you will need to have the Google Widevine libraries installed. Android based devices have this as a native component, for Windows and Linux you will need to install them"
Via de settings van Retrospect kan je Widevine installeren met de InputStream Adaptive Helper.
You must be registered for see images attach

Zie ook hier onder
 
Laatst bewerkt:
  • Like
Reacties: Dominique DB

Renedeleeuw

Nieuwkomer
16 okt 2017
4
1
Beste B. Web, wat denk je dat ik gistermorgen heb gedaan? Niks anders dan googlenen en downloaden en in Kodi stoppen. Het wil gewoon NIET.

Ik krijg Retrospect (de nieuwe versie, de oude heb ik eraf gehaald) niet aan de praat, behalve de regionale zenders. Ik krijg ik 'm in Kodi onder Windows nog wel geinstalleerd, in mijn Android Mediabox niet eens.

Verder heb ik (uiteraard) Input Stream Adaptive aangezet, maar daar gaat het mis. Dan snap ik het niet meer. Voor Windows moet ik Wideine CDM als exe-file installeren, maar waar haal ik die vandaan? Nergens te vinden.Jij geeft er ook geen antwoord op en komt met de standaardzin: ff googlelen. Dat doe ik toch?

UPDATE:

Ik heb Hanssettings geïnstalleerd (dacht eerst dat je daarvoor ook een sat-ontvanger nodig had), en het WERKT. Fantastisch zelfs. Niks geen extra add-ons ervoor nodig. Dit geeft de burger weer moed.

Het volgende hoofdstuk wordt 'uitzending gemist' weer aan de praat krijgen. Over een paar dagen.
 
Laatst bewerkt:

B. web

VIP
16 feb 2017
798
487
@Renedeleeuw Je leest er blijkbaar gewoon overheen. Widevine kan eenvoudig geïnstalleerd worden via Retrospect of via de Video Test Streams Add-on. Je hoeft zelf dus niets te downloaden het wordt via die add-ons gedownload als je de instructie volgt.
Repository links en dergelijke mogen hier niet geplaatst worden. "even Googlen op Kodi Widevine Support" verwijst naar een handleiding voor de Video Test Streams Add-on op de site van Matt Huisman. Daar lees je "First follow THIS post to install my Kodi Add-on Repository." Daar staat verder een stap voor stap handleiding. En hierboven heb ik genoemd Widevine installeren kan ook via Retrospect > instellingen > met de InputStream Adaptive Helper.
You must be registered for see images attach

Als het niet lukt Kodi volledig verwijderen en beginnen met een schone Kodi.
 
Laatst bewerkt: