Nieuwe IPTV M3U Editor

28 mei 2017
884
920
#61
Update versie 1.0.0.23 - nieuwe functie: Export To..
Met deze nieuwe functie kan je de kanaallijst exporteren naar eigen format; zo kan je er een csv mee opbouwen voor Excel, een plat tekstbestand, een html tabel, xml, of om het even welk formaat je er van wilt maken:
1.png
2.png
3.png
4.png

Werkt heel simpel - je kan de format tekstvak gebruiken om je formaat op te stellen. De formattings die er boven staan (tussen de %%) kan je op klikken om die in te voegen op de plaats waar de cursor staat. Zo kan je heel snel en simpel je eigen formaat opmaken, als je dus zoals hier voor excel een overzicht wilt - kan je die zo heel gemakkelijk maken. Wil je deze liever als html table row, dan kan je dat ook doen. De formats kunnen meerdere keren gebruikt worden - dus elke bv: %name% wordt vervangen met de naam van die stream, die kan je dus ook op 2 plaatsen zetten en krijg je dezelfde naam 2x. Dit werkt zo met alle format waarden.

Als jullie handige formaten hebben die je graag zou willen zien in de tool, stuur me een pm mee jouw format - en ik zal kijken om deze er standaard in te zetten.


Kleine update: 1.0.0.24 - de bovengenoemde functie uitgebreid, zodat je de groepen apart kan formatten van de streams. Zo kan je complexere JSON, XML en HTML files opmaken, ik zal kijken om ook een tutorial te maken over hoe deze functie volledig te gebruiken is. Ideeeen of formats zijn welkom!


Update 1.0.0.25 - nieuwe functie: Remove Dead Streams.
Deze functie doet wat het zegt - verwijder dode streams - handig als je ook vrij te gebruiken streams gebruikt, online lijsten of radio streams importeerd. Hij controleert de URL zelf, en speelt de stream dus niet af - hierdoor is er geen kans op een BAN omdat je te snel te veel streams opent (gelijk aan een DDoS aanval), en heb je ook geen enorme netwerkbelasting die je zou creeeren bij het openen van de streams.
Remove.png
Het werkt zeer goed met het controleren van geimporteerde radio streams - en zogenaamde "Gratis" lijsten die online te vinden zijn.
 
Laatst bewerkt:
28 mei 2017
884
920
#63
Zal er naar kijken - juist kleine update gedaan: Nieuwe functie - die ook in de vorige beta versie zat, dankje @borsjea voor het melden - ik was deze over het hoofd gezien, je kan nu terug meerdere groepen ineens verwijderen. Selecteer de groepen (eventueel met shift of ctrl ingedrukt) om meerdere groepen te selecteren.

123.png

Kleine bugfix, na het plakken werdt het klembord geleegd waardoor je maar 1x je kopie/knipsel kan plakken - dit is opgelost, nu kan je kopieren en meerdere keren dezelfde kopie plakken.

Versie 1.0.0.27
Op aanvraag bovenstaande functie - Export To, nog eens uitgebreid met een page formatting. Hiermee kan je een pagina formatting opmaken waarin de groep-formatting zal worden ingevoegd. Op deze manier kan je een compleet xml, html, text document opstellen.
page.png
Je kan nu dus de pagina zelf opmaken, met daarin een aparte opmaak voor de groep(en) en daarin een aparte opmaak voor de streams.

Update 1.0.0.28
De export to functie uitgebreid zodat de formatting opgeslagen kan worden naar een bestand, dit is vooral handig als je een eigen format hebt opgemaakt - en deze vaker wilt gebruiken. Ik zal kijken om een aantal standaard opmaken te maken en bij de installatie te voegen, waaronder ook een template voor de favorietenlijst (met dank aan @borsjea).

Update 1.0.0.29
Nu kan je vanuit de editor direct je MAC addres account omzetten naar een M3U URL! heb je een mag, en wil je onderweg of op andere apparaten ook kunnen kijken? Dat kan nu heel simpel! Direct vanuit de editor..
macm3u.png
Je krijgt netjes een m3u url die je direct kan gebruiken!

Update 1.0.0.30
Converteer speciale tekens bij het exporteren naar eigen format, en ook mogelijkheid voor converteren van speciale tekens bij laden van favorietenlijst - waarmee groepen en zenders met een a,e of o met een accent worden omgezet naar een "gewone" a, e en o zodat deze groepen ook gevonden worden (limiet van xml formaat).
 
Laatst bewerkt:
Leuk bevonden: SenRav
28 mei 2017
884
920
#64
Update 1.0.0.31
In deze update zitten 2 nieuwe functies die wel leuk kunnen zijn:
- Importeer video's van Vimeo.com
- Importeer video's van DailyMotion.com

je kopieert simpel de url van de pagina, klikt op de knop en je kan de mp4 of ts stream direct in je M3U plaatsen, inclusief naam en icon! Makkelijker kan bijna niet - handig als je net als ik muziek fan bent, en niet op youtube reclame wil wachten elke 5 minuten - kan je zo je eigen groep maken met al jouw favoriete video's. Ik ben aan het kijken of ik dit voor youtube ook kan doen, maar ben ik nog niet zeker van op het moment.

Vimeo:
vimeo.png

Daily Motion:
daily.png
 
Leuk bevonden: SenRav
28 mei 2017
884
920
#66
Helaas - zou m graag ook maken voor MAC, maar apple is zo enorm streng - dat een certificaat krijgen om alleen al code te kunnen uitvoeren al gigantisch duur is - wat je wel kan doen is gebruik maken van Wine of parallels - en windows in een virtuele machine draaien..
 
28 mei 2017
884
920
#68
Enkel op windows..
Dubbelpost samengevoegd:

Nog een kleine update: 1.0.0.32
Nieuwe functie - toevoegen van streams van Soundcloud, je kan ze toevoegen als HLS of als MP3 - hls speelt direct af, de mp3 wordt als download afgespeeld. Inclusief icon en titel.
soundcloud.png
 
Laatst bewerkt:
Leuk bevonden: SenRav
18 sep 2017
309
127
#69
Misschien leuk een m3u te maken voor de top 2000 via deze streams?

Om deze link te bekijken moet je ingelogd zijn.

Dubbelpost samengevoegd:

Hoe je die toe kan voegen is mij volkomen onduidelijk.
 
Laatst bewerkt:
Leuk bevonden: Reidinga

LeX

Administrator
Medewerker
29 mei 2016
5.855
3.994
#74
Heb hem op
Om deze link te bekijken moet je ingelogd zijn.
en
Om deze link te bekijken moet je ingelogd zijn.
geplaatst met een link naar jou, jij hebt top werk geleverd hier ben ik heeel blij mee!
Dank voor de externe promotie maar op Sat4all zijn ze streng wat betreft het vermelden van een andere forum ;) dus ik ben benieuwd.
 
Leuk bevonden: Reidinga and stevie-vvv
28 mei 2017
884
920
#75
Nieuwe update 1.0.0.33 voor de XXX liefhebbers :)

Importeren van streams van PornHub
pornhub.png

Importeren streams van XHamster:
xhamster.png


Weer een update 1.0.0.34 - Dit keer voor de radio liefhebbers een leuke uitbreiding:
TuneIn.png

Importeer nu radio streams van TuneIn. Je kan kwaliteit kiezen, en zijn met titel en logo. Ik ga kijken of ik de podcasts ook kan toevoegen en eventueel ook op land.

Update 1.0.0.35 Iets grotere update deze keer - een lang gezochte bug gevonden en er uit gehaald, code wat opgeschoond ook - wat betere memory management, zeker met alle nieuwe functies. Daarbij is er nu een instellingen venster, kan je een aantal "expert" instellingen aanpassen welke van invloed zijn op het formaat waarin de m3u wordt opgeslagen (utf8, utf8 zonder bom of ansi), ook kan je de Undo/Redo maximum instellen - je kan deze verlagen waardoor je minder geheugen verbruikt bij grote lijsten - of verhogen als je veel aanpassingen uitvoert en graag een aantal keer meer wilt ongedaan maken/herhalen. (Deze te hoog zetten kan de applicatie laten crashen als je te weinig geheugen hebt). Deze instellingen staan "standaard" goed ingesteld - waar je deze normal gezien niet hoeft aan te passen.

ook is er een auto update functie toegevoegd, die staat standaard af - omdat ik nu toch dagelijks/wekelijks updates doe - en je anders bij elke start melding krijgt van een update, dit kan dus wel - maar dan kan je deze zelf inschakelen indien gewenst. Hetzelfde voor het tips venster, komen vandaag nog een heel aantal handige tips bij - staat ook standaard uit.
Settings1.png
Settings2.png
 
Laatst bewerkt:
28 mei 2017
884
920
#76
Update 1.0.0.36/1.0.0.37
Nieuwe functie:
Importeer youtube URL, je kan importeren voor af te spelen in kodi simple client, maar dan heb je de "service.iptvsimple.plugin.player" systeem addon nodig. Je kan ook gewoon Youtube URL's gebruiken - voor bijvoorbeeld SmartIPTV; De tool importeerd automatisch de titel en logo (thumbnail) van de Youtube video.
123.png
Bugfix: Met dank aan @chrisdrielsma om de bug te melden, bij SIPTV Upload functie werkte de "Delete Playlist" niet goed.

Update 1.0.0.38 Je kan nu simpel vanuit de settings aanvinken welke velden je beschikbaar wilt hebben van de streams. Velden die niet zichtbaar zijn worden niet verwijderd! Als je dus de Number field verbergt en je hebt wel een nummer staan in het number field, blijft deze behouden - maar is deze in de editor niet zichtbaar. Dit maakt het makkelijker als je velden hebt die je niet gebruikt even kan verbergen, zodat je een beter overzicht hebt.
set1.png

Update'tje 1.0.0.39/1.0.0.40
Aantal dingen verbeterd - vooral cosmetish, zo ook tekstvelden van de editor - als je een groepnaam bewerkt of een stream waarde aanpast, kan je met "Enter" hetzelfde bereiken als op "OK" klikken, en met "Esc" hetzelfde als cancel. Ook bij het importeren van verschillende Video en Audio sources toevoegen van een stream, zorgde ervoor dat de selectie niet op de juist toegevoegde stream stond, wat wel vervelend is omdat je deze steeds opnieuw moet selecteren/scrollen - zeker bij grote lijsten, dit is ook aangepast.
Deze update dus een aantal dingen die het werken met de nieuwe functies nog wat makkelijker en beter maakt.

Update 1.0.0.41
Voor vandaag toch nog snel een extra update - ik had al een functie om streams uit een soundcloud url toe te voegen, maar dat ging best traag - ik had die in eerste instantie toegevoegd omdat op soundcloud veel muziek beschikbaar is die ik graag luister, en meestal zoek ik ze met de hand uit. Nu vond ik het ook wel handig om voor een "zoekopdracht" een batch import te kunnen doen, in plaats van handmatig elke url te kopieren - plakken;

import.png

Gemak dient de mens zeggen ze - je kan nu net zoals bij radiostations, even hele grote lijsten aan streams binnen slepen om een leuke playlist mee op te stellen. Ik heb zo een M3U met een 50.000 streams - enkel audio - welke ik gebruik als ik aan het werk ben, en dat helpt precies toch :) want de updates gaan vlotjes..

Je tikt dus gewoon een zoekopdracht in, en je krijgt netjes een lijst. Je kan meerdere selecteren (met ctrl of shift, of ctrl+a).

Snel ook even wat cosmetishe aanpassing gedaan aan de kolommen bij de radiostreams - waar je deze kan sorteren door op de kolom te klikken, wat het zoeken toch vergemakkelijkt.
 
Laatst bewerkt:
28 mei 2017
884
920
#79
Even kleine update 1.0.0.42
Ik had al functionaliteit ingebouwd dat je bij de stream editor in een tekstvak "Return" of "Esc" kan drukken om respectievelijk "OK" of "Cancel" uit te voeren, waarmee je de editor kan sluiten - wat gemakkelijk is voor mensen die veel op toetsenbord werken, meer dan met de muis. Nu had iemand een vraag om een knop "Next" waarmee je de volgende stream zou kunnen selecteren. Nu heb ik geen extra knop toegevoegd, maar mogelijkheid om in instellingen te kiezen wat je wilt doen met de "OK" knop / "Return";

setting.png