1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Lees meer.

Paar vraagjes

Discussie in 'Vragen' gestart door MrBaloe, 18 jun 2017 om 10:42.

 1. MrBaloe

  MrBaloe Nieuwkomer

  Goedemorgen iedereen!

  (1)Ik ben nieuw hier, en nieuw met Kodi, Exodus en in het bezit van een MXQ Pro 4K kastje. Afgelopen week aangeschaft. En en aardig wat mee gespeeld en geprobeerd.
  Zo heb ik online al filmpjes en handleidingen gevonden om (Nederlandse) ondertitelingen in te stellen en te regelen.
  Daarvoor heb ik "Opensubtitles" geïnstalleerd mij bij geregistreerd. Ook heb ik NLondertiteling geinstalleerd en en nog 2 of 3 ondertiteling add ons. So far so good.
  Ik heb Suicide Squad (2016) gekeken, John Wick (2017) en Logan (2017) gekeken. Maar bij alle 3 de films vind het kastje en de add ons geen Nederlandse ondertiteling. Wel Engelse en Duitse. Ik kan me enigszins voorstellen dat films uit 2017 (nog) geen Nederlandse ondertiteling hebben, maar een film uit 2016 toch wel???
  Ik keek op de site van Opensubtitles, en daar geeft ie wel aan dat Logan NL ondertiteling heeft. Maar waarom vind het kastje, de Add on het dan niet??

  (2)En met enige regelmaat spring het tv beeld op groen/roze/rood/blauw beeld. Schijnt te komen omdat ik een oudere model Philips (of Sony) tv heb.
  Online zoeken leverde het resultaat op dat ik via de instellingen --> weergave en dan naar RGB moet gaan. Maar mijn instellingen geeft geen vakje met RGB aan.
  Iemand enig idee hoe ik dat dan kan fixxen?

  (3)Nu gebruik ik de bijgeleverde afstandbediening, en dan via de toetsenbord op het beeld om de titels van films in te toetsen.
  Is het ook mogelijk om mijn telefoon daarvoor te gebruiken? Dat typt namelijk fijner en vooral sneller.

  Alvast heel erg bedankt op deze zonnige dag
   
 2. DaRRaX

  DaRRaX VIP

  Goedemorgen MrBaloe!

  Betreft ondertiteling, kan het wellicht waard zijn om bij de instellingen te kijken om te zien of 'Dutch' als voorkeurstaal ingesteld staat.
  D.w.z. de instellingen van de ondertiteling-addons die je hebt geinstalleerd. (Systeem -> Addons -> Ondertiteling -> ?? -> Configureren)
  Verder kan je daarna ook proberen eventueel een handmatige zoekopdracht te doen, dit staat gebruikelijk in het ondertitelingsmenu boven de lijst van verschillende addons de je hebt bij het kijken van een film.

  Over RGB, kan ik mij voorstellen dat het helpt om even te vermelden welk exacte versie van Kodi geinstalleerd staat - evenals android versie.

  Tot slot, dat kan zeker - hoewel ik er persoonlijk geen ervaring mee hebt wegens het gebruik van een Mini-Toetsenbord van Gearbest/Ali-Express. (c.a. 10eur~ / echt een aanrader)
  Kijk op de google play store even naar Kore of Yatse.

  Succes!
   
  Spinix vindt dit leuk.
 3. LeX

  LeX Moderator Medewerker

  Spinix vindt dit leuk.
 4. MrBaloe

  MrBaloe Nieuwkomer

  @LeX , thanks voor de link. Schijn een goede oplossing te zijn, zo`n converter....maar erg prijzig vind ik.
  @DaRRaX Jouw oplossingen die je aandraagt voor de ondertiteling had ik al geprobeerd, die vond ik elders al online, maar zonder succes.
  Kodi versie weet ik zoe niet. Maar ik las dat versie 17 sinds kort uit is, en neem dan aan dat die nog niet geinstalleerd is. Daar zal ik, als kan, morgen eens naar kijken en updaten.
  Android versie is wel 5.1

  Wat betreft toetsenbord, dank je voor de tip