Reglement Marktplaats

Eric Hebs

Expert
2 mei 2016
1.043
633
216
Reglement Marktplaats

Deze board policy geldt voor verkopers, kopers en leden die participeren.

1. Voorwaarde

Het Te Koop board is open voor alle leden en enkel zichtbaar na inloggen. Om een topic te starten, dient een lid minimaal 10 eerdere berichten op dit forum te hebben geplaatst. Het plaatsen van advertenties in deze rubriek is enkel toegestaan voor particuliere leden zonder winstoogmerk. Shops mogen derhalve niet in deze rubriek adverteren.

2. Aangeboden artikelen

Artikelen die in deze rubriek worden aangeboden, dienen direct aan Kodi en IPTV te zijn gerelateerd. We onderscheiden vijf categorieën:

A. Android boxen en toebehoren, zoals TV sticks, afstandsbedieningen, batterijen, laders, gereedschap, kabels etc.

B. Mag250/254 Set top boxen en toebehoren, zoals software, beugels, standaards etc.

C. Windows/iOS (mini) pc’s en toebehoren, zoals tablets, hoesjes, videokaarten en dergelijke.

D. Raspberry Pi producten zoals behuizingen, modules en accessoires.

E.Gerelateerde producten, zoals Kodi (remote) geschikte smartphones, m3u’s, Mag portals etc.

Leden die producten willen aanbieden die buiten deze omschrijvingen vallen, dienen dat eerst voor te leggen aan het FBT.


3. Advertentie

3.1 Titel

De titel van de advertentie dient de gehele lading van de advertentie te dekken.

3.2 Inhoud

De advertentie dient de volgende gegevens te vermelden:

Product
Gekocht bij/van
Datum van aankoop
Staat (gebruikt / igs / zgan / nieuw)
Compleet ja/nee
Origineel/Clone
Nieuwprijs
Vraagprijs
Verzending of ophalen
Prijs in- of exclusief portokosten
Locatie verkoper (B, NL of anders)

Tip: kopieer bovenstaande gegevens en vul ze in/aan.

Bij zo goed als nieuwe en nieuwe producten dient een link naar de shop waar het product gekocht is geplaatst te worden.


3.3 Meerdere artikelen

Indien een lid meerdere artikelen tegelijk aanbiedt, is het bundelen van artikelen die in dezelfde categorie vallen (zie artikel 2) in één advertentie verplicht.


3.4. Meerdere advertenties

Het is niet toegestaan meerdere advertenties voor hetzelfde product of dezelfde verzameling producten te starten. Dubbele advertenties worden gezien als spam en ook als zodanig gesanctioneerd. (zie artikel 3.5 van de forumreglementen.)

3.5 Bumpen

Het omhooghalen van een advertentie door een reactie in het topic te plaatsen, ook wel BUMPen genoemd (bring up my post) is 1 maal per 24 uur toegestaan.

3.6 Afronden

Indien een advertentie tot een overeenkomst met een koper heeft geleid, dient de verkoper/topic starter dit kenbaar te maken door in de titel van de advertentie het woord*VERKOCHT* toe te voegen. Het FBT zal dan de advertentie afsluiten en na 2 dagen naar het archief verhuizen. Bij een voorlopige overeenkomst is *GERESERVEERD* toegestaan als toevoeging.

Advertenties waarbij 2 maanden geen reacties zijn geplaatst, worden door het FBT zonder kennisgeving gesloten en gearchiveerd.


4. Reacties en moderatie

4.1 Reageren op advertenties is toegestaan zolang dat on topic gebeurt. De topic starter is vrij om zelf te bepalen welke berichten hij of zij verwijderd of gemodereerd wil hebben en kan het FBT daartoe verzoeken via PM. Discussie over dergelijke moderaties is niet mogelijk.

4.2 Onderhandelingen over prijs, verzending, etc. dienen via PM gevoerd te worden.


5 Verantwoordelijkheden


5.1. Verantwoordelijkheid Verkoper

De verkoper draagt de verantwoordelijkheid voor de correctheid van de informatie die in de advertentie is weergegeven. Ook draagt hij/zij verantwoordelijkheid voor het correct en tijdig afhandelen van de met de koper gemaakte afspraken. Gemaakte afspraken zijn bindend.

In het geval dat een topic starter een product namens een derde persoon aanbiedt, wordt de topic starter als verkoper gezien.

De verkoper verplicht zichzelf na het plaatsen van een advertentie minstens 1 maal per 48 uur het topic op reacties te controleren en deze te beantwoorden.

Verkopers die willens en wetens een ondeugdelijk of defect product verkopen of anderszins afwijken van hetgeen zij in de advertentie communiceren, lopen het risico van een permanente en algehele ban.

5.2. Verantwoordelijkheid Koper

De koper is zelf verantwoordelijk voor het inwinnen van informatie omtrent het artikel en de gevraagde prijs. Ook draagt hij/zij verantwoordelijkheid voor het correct en tijdig afhandelen van de met de verkoper gemaakte afspraken. Gemaakte afspraken zijn bindend.

5.3 Verantwoordelijkheid FBT

Het FBT is op generlei wijze verantwoordelijk of aansprakelijk in geval van geschillen. In extreme gevallen is het FBT echter wel bereid om te bemiddelen. Leden die een serieus vermoeden hebben van misleiding en/of bedrog, kunnen via PM contact opnemen met het FBT. Het openbaar maken van dergelijke vermoedens, zonder voldoende onderbouwing en bewijs, is niet toegestaan en wordt gezien als belediging en als zodanig gesanctioneerd. (zie artikel 3.2 van de forumreglementen.)