SMB netwerk toevoegen

Plantje

Senior
6 okt 2016
359
178
Zwolle
Net mijn Xiaomi Mi Box S binnen gekregen. Leuk spul, maar nu wel al een paar mitsen en maren.... daar moet ik later maar eens naar kijken...

Ik wil de muziek, afbeeldingen, films enz van mijn Windows machine gebruiken. Ik heb daarvoor een SMB locatie toegevoegd zoals ik dat ook gedaan heb voor mijn Windows machine op zolder. Echter, hier krijg ik "operation not permitted"

Ik weet zeker dat het wachtwoord goed is.

Het gekke is: de PVR die ook op die machine draait kan wel verbinden met die locatie.
 

Plantje

Senior
6 okt 2016
359
178
Zwolle
Niets? Ik lees dat meer mensen met Kodi 18 sit probleem hebben.
Op mijn telefoon kan ik ook geen locatie van de htpc toevoegen
 

TGR6.6.6

VIP
12 aug 2017
405
248
Hell
Lees hier inderdaad meer over, heb je al een oplossing gevonden toevallig? Moet zeggen heb al vanaf K16 een raspberry pi ingericht als smb server met 2x 1TB harde schijven eraan. Nog nooit een probleem gehad, ook niet op K18
 

Plantje

Senior
6 okt 2016
359
178
Zwolle
Nee, helaas nog geen oplossing gevonden. Dit is wel een enorme domper op het gebruik van de Mi Box S, wat anderszins een geniaal apparaat is!
Ik zie, dat SMB1.0 niet meer gesupport wordt en dat dat wel weer aan te zetten is. Dat gedaan: operation not permitted.
Ik weet zeker dat het account dat ik invoer klopt. Misschien moet ik nog eens op de ouderwetse manier een account aanmaken (dus niet een Microsoft account, maar gewoon één op de machine zelf) en die rechten geven. Alleen kon ik dat zo 1-2-3 niet meer vinden.
 

TGR6.6.6

VIP
12 aug 2017
405
248
Hell
Nee, helaas nog geen oplossing gevonden. Dit is wel een enorme domper op het gebruik van de Mi Box S, wat anderszins een geniaal apparaat is!
Ik zie, dat SMB1.0 niet meer gesupport wordt en dat dat wel weer aan te zetten is. Dat gedaan: operation not permitted.
Ik weet zeker dat het account dat ik invoer klopt. Misschien moet ik nog eens op de ouderwetse manier een account aanmaken (dus niet een Microsoft account, maar gewoon één op de machine zelf) en die rechten geven. Alleen kon ik dat zo 1-2-3 niet meer vinden.
Misschien heb je hier wat aan, vooral tip 2 werkt nog wel eens begreep ik.

1) Your Kodi device and computer are on the same network, ie check the IP addresses of both to make sure they’re in the same scope. You should be able to ping the Kodi device from your computer. If you are not able to do that, you have a network problem.

2) It’s possible that the SMB share is either not being broadcast or the Kodi device doesn’t scan the network properly. Instead of browsing for shares, type in the address in the format \computer IP\sharename E.g. \192.168.1.100\movies

3) If you have Windows Pro (you may be able to do this in Home Edition also) don’t create the share through HomeGroup - do it by right clicking on the folder > Properties > Advanced Sharing. Here you can give the share a name (usually same as the folder name) and set the share permissions. For testing you can leave it wide open (Everyone group has full control) but once you sort everything out I recommend creating a user on the computer strictly for sharing purposes. Also go into the security tab and set the NTFS permissions to Full Control for the Everyone security group (change that later too)
Dubbelpost samengevoegd:

Zo doe ik het trouwens ook. ik geef het hele pad in, inclusief ip direct naar mijn map die ik wil hebben.
 

Plantje

Senior
6 okt 2016
359
178
Zwolle
Het is me gelukt! Ik had het idee, dat ie misschien wat moeite had met het feit dat het Windows account zo'n @hotmail.com account was. Dus heb ik een account aangemaakt op de HTPC. Die gebruikt en toen werkte het. Een ander ding wat ik gewijzigd had was \\mediacenter in plaats van \\ipadres. Nu heb ik hem met het IP adres ook even werkend gekregen, maar niet constant. Lijkt erop, dat beide zaken aangepast moeten worden.
Puntje wat nu nog niet helemaal lekker loopt is het tonen van een random slide show over alle foto's. Maar het zou ook wel eens kunnen zijn dat het wat veel foto's zijn en hij nog aan het indexeren is of zo.

De shares heb ik inderdaad aangelegd op servernaam. Het lijkt er dus toch op, dat dat nogal nauw luistert.
Dubbelpost samengevoegd:

Hmmm... Die random slide show over alle foto's wil echt niet lopen. Dat was eigenlijk de enige reden waarom ik dit lopend wilde hebben. Iemand daar nog een idee?
 
Laatst bewerkt:
Reacties: TGR6.6.6

TGR6.6.6

VIP
12 aug 2017
405
248
Hell
Het is me gelukt! Ik had het idee, dat ie misschien wat moeite had met het feit dat het Windows account zo'n @hotmail.com account was. Dus heb ik een account aangemaakt op de HTPC. Die gebruikt en toen werkte het. Een ander ding wat ik gewijzigd had was \\mediacenter in plaats van \\ipadres. Nu heb ik hem met het IP adres ook even werkend gekregen, maar niet constant. Lijkt erop, dat beide zaken aangepast moeten worden.
Puntje wat nu nog niet helemaal lekker loopt is het tonen van een random slide show over alle foto's. Maar het zou ook wel eens kunnen zijn dat het wat veel foto's zijn en hij nog aan het indexeren is of zo.

De shares heb ik inderdaad aangelegd op servernaam. Het lijkt er dus toch op, dat dat nogal nauw luistert.
Dubbelpost samengevoegd:

Hmmm... Die random slide show over alle foto's wil echt niet lopen. Dat was eigenlijk de enige reden waarom ik dit lopend wilde hebben. Iemand daar nog een idee?
Ik heb hem nooit voor foto's gebruikt. Liep bij mij altijd langzaam. Ik gaf altijd mijn zelf geknutselde nas de schuld 😂