Tip voor Arjan!

corne

VIP
13 jan 2016
383
357
216
59
@Arjan E.
Ik weet niet of jij gebruik maakt van FB, maar ik volg sinds kort daar "Chefclub.de"

Man daar komen lekkere recepten voorbij die leuk zijn om met de feestdagen of een ander feestje klaar te maken nals je gasten hebt!
 
  • Like
Reacties: Spinix
@Arjan E.
Ik weet niet of jij gebruik maakt van FB, maar ik volg sinds kort daar "Chefclub.de"

Man daar komen lekkere recepten voorbij die leuk zijn om met de feestdagen of een ander feestje klaar te maken nals je gasten hebt!
Sorry geen feestboek hier, wil het ook niet hebben🤷🏼‍♂️
 
Vandaag het eerste gerecht gemaakt wat ik via die website gezien heb.

Optijd lekkere nagerechten maken, en een keuze maken wat het lekkerst is richting de feestdagen!

Vandaag een goed gevulde pannenkoek gemaakt.
De eerste vulling gebakken goudreneiten, in roomboter en werthers echte...
Dit alles is gebakken in de oven op 180 graden....

Tweede vulling, botercreme met kaneel en pure chocolade.

Morgen verder afwerken, met een laag gekookte roompudding, en het restant van de snoepjes stuk slaan en over de opgerolde pannenkpoek

Ik ben bang dat dit ontiegelijk lekker gaat zijn. 🤓
 

Bijlagen

  • 247388078_387175906467652_2873484882711626613_n.jpg
    247388078_387175906467652_2873484882711626613_n.jpg
    83,6 KB · Weergaven: 5
  • 247631803_1214560782362718_6005930970116627928_n.jpg
    247631803_1214560782362718_6005930970116627928_n.jpg
    62,7 KB · Weergaven: 3
  • 247875229_204520968470921_615176682117688014_n.jpg
    247875229_204520968470921_615176682117688014_n.jpg
    69,8 KB · Weergaven: 2
  • 247988291_561031058497641_7059861385798615449_n.jpg
    247988291_561031058497641_7059861385798615449_n.jpg
    75,4 KB · Weergaven: 3
  • 248053182_162637529412570_1980698200061311876_n.jpg
    248053182_162637529412570_1980698200061311876_n.jpg
    84 KB · Weergaven: 3
  • 248170052_242801534570977_5140703144808835303_n.jpg
    248170052_242801534570977_5140703144808835303_n.jpg
    60,9 KB · Weergaven: 4
  • 248208799_858319311512874_249743496221025971_n.jpg
    248208799_858319311512874_249743496221025971_n.jpg
    70,6 KB · Weergaven: 4
Alles klinkt erg lekker op de pannenkoek na dan, dat is voor mij geen voeding, maar vulling😁

maar ik ben bang dat als ik dit zou eten, dat er gelijk een ambulance besteld kan worden voor mij🙈

maar zeker creatief👍🏼
 
Jammer dat jou maag er niet tegen kan @Arjan E.

Wij hebben de pannenkoek vanavond naar binnen gewerkt, en écht het was heerlijk!!!

Eerst in schijven gesneden, en toen op een bakplaat gelegd id de oven die ingesteld was op 220 graden, intussen roomvla gekookt, en van te voren slagroom geklopt.

Ook nog een lekker bolletje slagroomijs erbij.
 

Bijlagen

  • 247524093_854705231867097_4142195632719347587_n.jpg
    247524093_854705231867097_4142195632719347587_n.jpg
    52,1 KB · Weergaven: 4
Jammer dat jou maag er niet tegen kan @Arjan E.

Wij hebben de pannenkoek vanavond naar binnen gewerkt, en écht het was heerlijk!!!

Eerst in schijven gesneden, en toen op een bakplaat gelegd id de oven die ingesteld was op 220 graden, intussen roomvla gekookt, en van te voren slagroom geklopt.

Ook nog een lekker bolletje slagroomijs erbij.
Het is niet zo zeer de maag, meer de koolhydraten die mijn suikers door het dak laten schieten😉

maar hey, ik jouw creatieve approach wel waarderen hoor👍🏼
 
Pfoeh @Arjan E. dan wordt het toch moeilijk vrees ik, want ik ben een echte zoetekauw!

Ik haal echt plezier uit zoete gerechten, en ik denk dat jij dit al gemerkt hebt.

Maar ik ben wellicht iets tegengekomen ergens in mijn brein.

Men neme een bakplaat....

Daar wrijf je even met een keukendoek een dun laagje olie over de bodem van die bakplaat.

Daarna over de bakplaat olijven en uien....

Diverse kazen, [Mascorpone], als een bakje op zijn kop op die plaat....

Daarna Filotdeeg.

Oven op 200 graden, 15 minuten bakken.

Gebakken, en dan plaat omdraaien, de gesmolten kaar prijkt dan bovenaan.......

Intussen Fuetworstjes, en andere Italiaanse lekkernijen.... [Ciabatta wellicht?]

Dit is nog maar even een puzzeltje, maar wel iets wat op korte termijn gemaakt gaat worden!!!

Vuurwerkverbod, maar geen eetverbod ;)
 
Pfoeh @Arjan E. dan wordt het toch moeilijk vrees ik, want ik ben een echte zoetekauw!

Ik haal echt plezier uit zoete gerechten, en ik denk dat jij dit al gemerkt hebt.

Maar ik ben wellicht iets tegengekomen ergens in mijn brein.

Men neme een bakplaat....

Daar wrijf je even met een keukendoek een dun laagje olie over de bodem van die bakplaat.

Daarna over de bakplaat olijven en uien....

Diverse kazen, [Mascorpone], als een bakje op zijn kop op die plaat....

Daarna Filotdeeg.

Oven op 200 graden, 15 minuten bakken.

Gebakken, en dan plaat omdraaien, de gesmolten kaar prijkt dan bovenaan.......

Intussen Fuetworstjes, en andere Italiaanse lekkernijen.... [Ciabatta wellicht?]

Dit is nog maar even een puzzeltje, maar wel iets wat op korte termijn gemaakt gaat worden!!!

Vuurwerkverbod, maar geen eetverbod ;)
Haha, met oud en nieuw is er voor mij geen eet verbod, ook niet met kerst en Koningsdag trouwens😉

je recept klinkt prachtig, alleen zit ik hier met een serieuze kaasallergie🙈 zoals ik al zei, ik zit een beetje rottig in elkaar.😂

olijven ben ik geen fan van, ben ook meer een carnivorus maximus 😜

gelukkig zit er in vlees heel weinig koolhydraten, daarentegen wel meer calorieën als je er veel van eet, maar goed calorieën zijn die beestjes die s’nachts stiekum je kleren een maat kleiner komen maken🤣

filodeeg is zo’n beetje 53 koolhydraten per 100 gram, en voor mijn avondeten mag ik totaal 24! Koolhydraten, dat zou dus betekenen dat ik zo’n beetje 47 gram filodeeg mag, maar dan mag er voor de rest geen beleg op zitten, doe je dit wel dan zal het ongeveer nog eens halveren, en ik kan je vertellen dat je met 23,5 gram eten niet verzadigd bent🙈

ik ben persoonlijk meer een persoon die van hartig (lees vlees) houdt als van zoet, maar ik vind de aanblik van zo’n zoete taart werkelijk prachtig👍🏼

de enige taart die ik erg kan waarderen is vers gemaakte appeltaart, maar dat is tevens de slechtst mogelijke keuze, want het is één bonk boter en suiker, om nog maar te zwijgen over de koolhydraten en fruit suikers in de appels🤷🏼‍♂️

maar als ik nooit gebak meer zou krijgen dan is het voor mij geen ramp, daarentegen zoete broodjes als cinnamon rolls, Zeeuwse bolus (de echte), koffiebroodje, Pecanbroodje alsook de hartige saucijzenbroodjes, saté broodjes, frikandellenbroodjes, dat vind ik dan wel weer erg jammer, want deze at ik graag.

wat betreft het koolhydraten verhaal heb ik eigenlijk op voorhand de perfecte hobby gekozen zonder hiervan bewust te zijn.😉

als ik chicken wings, pulled pork, spareribs etcetera maak, dan gaan daar rubs op die suikers bevatten, en wordt het ook ingelakt met een laagje barbecuesaus, maar dat zijn dan de koolhydraten die ik tot me neem, want in vlees zit niks aan koolhydraten😉
 
@Arjan E. jammer dat jij wat eten betreft zo met jou gezondheid zit.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zo'n liefhebber ben van draadjesvlees, ik heb liever een goei stuk vlees op mijn bord waar ik mijn mes in moet zetten.

Ik blijf zoeken naar een recept wat jij ondanks alles wel mag en kan eten. ;)
 
  • Like
Reacties: Arjan E.