VPN Manager voor OpenVPN OpenELEC/LibreELEC Kodi

Blij voor jouw. Maar ik ben wel nieuwsgierig hoe je dit hebt gedaan. Ik had Nordvpn erop staan maar door een update is hij verdwenen. Staat dus nu ook niet meer tussen andere vpn aanbieders. Dus ik zie jouw tutorial graag tegemoet.


Stax
Laatst Gezien2 dec 2017
 
De VPN manager werkte bij mij ook niet meer lekker na de update. Na wat gezoek kwam ik er achter dat IPVanish een duidelijke uitleg heeft over het instellen van de OpenVPN add-on in combinatie met IPVanish.

Naar aanleiding daarvan heb ik gekozen voor IPVanish en dat werkt erg goed. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik het nu pas 10 dagen gebruik maar tot nu toe nog geen problemen gehad.
 
  • Like
Reacties: Wilfried2210
Helaas, Stan heeft van doe mensen te horen gekregen dat hij een uitleg mag geven, ik denk dat hij terecht geniet van de films ;)

Jammer dat hij dat dan niet doet ;) (zouden toch heel wat mensen baat bij hebben gehad)
 
Contact gehad met Nordvpn. Zie onderstaand.
Verschillende pogingen ondernomen om via onderstaande alle servers toe te voegen aan de open vpn manager
maar het lukt niet.
Ik kan slechts 1 server toevoegen. Voorlopig kan ik mij ermee redden maar het is niet zoals het hoort.
Heb dit weer bij hun neergelegd. Wacht nog op reactie. Maar misschien lukt het anderen om via onderstaande
informatie wel servers toe te voegen.



NordVPN (NordVPN)
Dec 12, 18:48 EET
Hallo Wilfried,

Dankje voor je brief.

Voer de volgende stappen uit om VPN in te stellen op uw OpenELEC-apparaat:

Download het installatiebestand van VPN-beheer met behulp van de volgende koppeling:
Download ook de vereiste NordVPN-serverconfiguratiebestanden van hier:

Verplaats daarna zowel Master.zip als uitgepakte NordVPN-configuratiebestanden (u hoeft ze niet allemaal te gebruiken) naar uw OpenElec-apparaat. Als het OpenElec-apparaat is verbonden met uw lokale netwerk, verschijnt het in uw werkgroep. Op deze manier kunt u eenvoudig bestanden naar gedeelde mappen in OpenElec verplaatsen. Of u kunt deze bestanden naar een OpenElec-apparaat verplaatsen met behulp van een USB-station.

Zodra beide bestanden zijn verplaatst, opent u Kodi en navigeert u naar:
Add-ons> Add-onsbrowser (vakje links bovenaan)> Installeren van zipbestand

Blader in het venster dat verschijnt naar de bestandslocatie. Als u bestanden via Werkgroep hebt verplaatst, selecteert u 'Windows-netwerk (SMB)'. Als je verschillende manieren hebt gebruikt om bestanden te verplaatsen, staan ze in de 'Thuismap'

Na het installeren van VPN-manager navigeer naar Add-Ons> Program add-ons en open VPN Manager.

Selecteer Add-on-instellingen. Selecteer in het instellingenvenster 'VPN-configuratie', scrol omlaag en klik op 'Door gebruiker gedefinieerde import-wizard'.

Importassistent geeft u een optie tussen het kiezen van specifieke serverbestanden of het kiezen van de hele te importeren map. Als u alle configuratiesbestanden hebt verplaatst, zou ik u aanraden de optie Directory te kiezen als u alleen meerdere servers wilt gebruiken en vervolgens Bestanden selecteert.

Ongeacht de optie die u hebt geselecteerd, moet u naar de locatie van het serverconfiguratiebestand in uw thuismap navigeren.

Na het importeren van de configuratie wordt uw VPN-provider automatisch ingesteld op Door gebruiker gedefinieerd. U moet de NordVPN-inloggegevens invoeren in de velden Gebruikersnaam en Wachtwoord.

Selecteer vervolgens het tabblad 'VPN-verbindingen' en start de eerste VPN-verbinding.
Om de verbinding met een andere server te verbreken of een andere server te kiezen, selecteert u de optie 'VPN-verbinding wijzigen of verbreken' in het hoofdvenster van VPN Manager.

Laat ons weten hoe het gaat!

Vriendelijke groeten,
Gabriela Abelló
Junior Customer Support Specialist
 
  • Like
Reacties: mrmiyagi
Ik heb me gisteravond door bovenstaande beschrijving heen geworsteld, het uiteindelijke resultaat is zoals Wilfried2210 beschrijft: Ik kan slechts 1 server toevoegen.

Vandaag is mijn vrije dag, ik heb nog wel ideetjes in mijn hoofd om uit te proberen of het maar bij 1 server blijft. Los daarvan hoop ik nog een reactie van Nordvpn aan Wilfried2210 terug te lezen hier...

Van mijn kant, wordt vervolgd ....
 
Ik heb me gisteravond door bovenstaande beschrijving heen geworsteld, het uiteindelijke resultaat is zoals Wilfried2210 beschrijft: Ik kan slechts 1 server toevoegen.

Vandaag is mijn vrije dag, ik heb nog wel ideetjes in mijn hoofd om uit te proberen of het maar bij 1 server blijft. Los daarvan hoop ik nog een reactie van Nordvpn aan Wilfried2210 terug te lezen hier...

Van mijn kant, wordt vervolgd ....
Je hebt gelijk Doppie57 helemaal vergeten. Maar hierbij de laatste mail van Nordvpn. Ze geven aan dat de vpn manager de updates van Nordvpn niet meer meeneemt. Ik ben er dus ook niets mee opgeschoten. Op dit moment is het zoals het is. 1 Server dus.
Hello,

The issue is with the VPN manager itself. From their website ( ):
"You can upload a directory full of files (zip files and nested directory structures are not supported), or you can upload multiple files. Kodi 16 currently has some pretty special/difficult behaviour regarding the multiple file dialog and where a keyboard is not available, this option should probably be avoided until this is fixed."

As you have issue selecting all of the files but can select single files, please inquire into VPN manager support for any further instruction.

If you have any other questions or issues, feel free to ask.

Best Regards,
Ismael Juderías
Customer Support Specialist
 
Okee, bedankt voor je reactie. Dan hoef ik in ieder geval niet opnieuw het wiel uit te vinden begrijp ik.

En ik heb het wiel uitgevonden!!!! :klappen::klappen::klappen::klappen::klappen::klappen:

Ik heb nu keuze uit heel veel servers zoals het hoort ......
 
Beste allen, ik heb ExpressVPN en heb de bovenstaande instructie gevolgd. Ik krijg echter foutmeldingen. Is er een instructie beschikbaar hoe ik expressvpn in Kodi kan instellen? Nu heb ik Openvpn add on en die krijg ik helaas niet werkend. Alvast dank voor jullie reacties.
 
Bovenstaande beschrijving is voor NordVPN/ OpenELEC/LibreELEC, ik weet niet of deze beschrijving hetzelfde is voor je ExpressVPN
 
Beste allen, ik heb ExpressVPN en heb de bovenstaande instructie gevolgd. Ik krijg echter foutmeldingen. Is er een instructie beschikbaar hoe ik expressvpn in Kodi kan instellen? Nu heb ik Openvpn add on en die krijg ik helaas niet werkend. Alvast dank voor jullie reacties.
Ga naar Vpn manager for open Vpn.
Add-ons Settings-Vpn Configuration-selecteer expressvpn- username en password invullen en bevestigen. Daarna naar tabblad Vpn connection selecteren en first connection kiezen. Zo lukt het bij mij met Nordvpn. Succes.
 
@Wilfried2210, is het al gelukt de keuze uit heel veel servers? Werkt perfect hoor...
 
Ik wil graag Goose VPN op Kodi installeren (op mijn mediaplayer Eminent EM7680). Ik heb inmiddels VPN Manager for Open VPN 4.1.4 op Kodi als Add-on geïnstalleerd. Helaas, als ik de VPN Provider (in VPN Configuration) zoek om mij verder aan te melden, staat GooseVPN er in de rij niet tussen. Iemand een idee hoe dit op te lossen?
 
@Japvenstap Staat op hun site.
@Japvenstap Staat op hun site.
Jazeker, ik had het allemaal al op hun website gelezen. Verandert er helaas niets aan dat in de lijst van VPN provider (in VPN configuration) Goose VPN niet voorkomt. Ik gebruik de Add-on VPN Manager for Open VPN 4.1.4 (van Zomboided) op Kodi. Zou er misschien een nieuwere versie zijn van deze VPN Manager waar Goose VPN wel in de lijst staat? Heb trouwens wel ge-update, maar verandert helaas niets aan de situatie. Aan de andere kant, ik lees regelmatig op de forums dat Goose VPN en Kodi geen gelukkige combinatie is. Maar ik wil het natuurlijk eerst wel zelf uitvinden of dit zo is. Gebruik Kodi het meeste om via Covenant films te bekijken.
 
Even die manager van hun site downloaden en opnieuw installeren
 
Ik heb ook het probleem om ExpressVPN werkend te krijgen op VPN manager voor open VPN (add-on Kodi). Allereerst, wat lukt wel? Het aanmelden met username en password en het uitzoeken van een first connextion. MAAR: Daarna krijg ik de boodschap dat "ExpressVPN requires key and unique certificate files in order to authenticate". Herkent iemand deze melding en zo ja, weet iemand waar ik die kan vinden en hoe dit op te lossen? (Ik gebruikte eerst Goose, maar was hier niet niet tevreden over. Daarom overgestapt naar ExpressVPN).


Deze stappen eens proberen Gebruik deze ook en heb geen enkel probleem. Inloggegevens ExpressVPN zijn hoofdlettergevoelig.
 
Vergeet niet de udp poort in je router open te zetten.
In de Expedia box staat de udp poort standaard dicht.
 
Cyberghost werkt niet met nederlandse server, in openvpn op kodie libreeelec (andere landen doen het wel)
 
Vergeet niet de udp poort in je router open te zetten.
In de Expedia box staat de udp poort standaard dicht.

Alle adviezen zijn welkom op dit forum maar mensen moeten wel weten wat ze doen alvorens zo maar poorten op te gaan zetten.
Misschien is het dan ook handig om erbij te vermelden wat er precies open staat en wat de consequenties daarvan zijn.
 
  • Like
Reacties: Lex