Nagerechten/toetjes testen richting de feestdagen.

corne

VIP
13 jan 2016
383
357
216
59
Ze smaken natuurlijk altijd, maar ik test ieder jaar voor de kerst een nagerecht.

Ik ben via fb een nagerecht tegen gekomen wat ik uit geprobeerd heb.

Het is wel iets wat ongeveer 8 uur duurt voordat het klaar is.
Eiwitschuim over een peer, en dan in de oven net beneden de 100 graden. [ongeveer 5 uur!]

Vullen met pure chocolade, mascorpone met slagroom, poedersuiker en vanille.

afwerken met witte chocolade en nog meer lekkere zoete dingen, om er een suikerbom van te maken.
 

Bijlagen

  • 318529647_879898663031238_1957794448689567974_n.jpg
    318529647_879898663031238_1957794448689567974_n.jpg
    225,9 KB · Weergaven: 7
  • 318747489_1334122727128116_3279750119851116675_n.jpg
    318747489_1334122727128116_3279750119851116675_n.jpg
    201,1 KB · Weergaven: 6
  • 318798680_717602786100284_7260397782267721941_n.jpg
    318798680_717602786100284_7260397782267721941_n.jpg
    176 KB · Weergaven: 6
  • 318811500_541642210888744_1132962520033859931_n.jpg
    318811500_541642210888744_1132962520033859931_n.jpg
    217,9 KB · Weergaven: 7
  • 318857299_461524506165289_2729831317566338798_n.jpg
    318857299_461524506165289_2729831317566338798_n.jpg
    253,1 KB · Weergaven: 8
  • 318899481_1060848378044966_1510623200092475742_n.jpg
    318899481_1060848378044966_1510623200092475742_n.jpg
    222,9 KB · Weergaven: 8
  • 319021826_675877327517774_771124817955434792_n.jpg
    319021826_675877327517774_771124817955434792_n.jpg
    292,4 KB · Weergaven: 7
  • 319011327_1199270790669843_5185164652323642725_n.jpg
    319011327_1199270790669843_5185164652323642725_n.jpg
    121,8 KB · Weergaven: 6
  • 318963850_450973090372700_7684457543601543899_n.jpg
    318963850_450973090372700_7684457543601543899_n.jpg
    220,4 KB · Weergaven: 6
  • 318955178_554597466076065_5804733347836055368_n.jpg
    318955178_554597466076065_5804733347836055368_n.jpg
    171,3 KB · Weergaven: 7
  • 319111631_1523709548097567_1219276763219759467_n.jpg
    319111631_1523709548097567_1219276763219759467_n.jpg
    209,6 KB · Weergaven: 6
  • 319381169_911782403564096_6010846701071614809_n.jpg
    319381169_911782403564096_6010846701071614809_n.jpg
    145,2 KB · Weergaven: 7
  • Geweldig
Reacties: Spinix
Vandaag weer lekker aan het koken en bakken geweest voor de overburen die ieder jaar bij ons komen eten.

Als eerst een borrelplank met chocolade en andere lekkere dingen, en een bak koffie.

Daarna Tomaten crème soep met Mascorpone en brood...

Hoofdgerecht met zelfgemaakte koude schotel.
Diverse soorten vlees zoals spareribs, biefstuk, varkenshaas kip en ragout en een stoofpotje...

Natuurlijk met satesaus en pasteitjes.

Dessert, tja een echte suikerbom, schuimgebak gevuld met slagroom gemengd met mascorpone en poedersuiker, en chocolade.
En een likeurtje erbij.

Door dat de borden te snel leeg waren missen er wat foto's :D
 

Bijlagen

  • soep.jpg
    soep.jpg
    239 KB · Weergaven: 4
  • hoofd.jpg
    hoofd.jpg
    510,6 KB · Weergaven: 4
  • na2.jpg
    na2.jpg
    357,8 KB · Weergaven: 4
Vandaag weer lekker aan het koken en bakken geweest voor de overburen die ieder jaar bij ons komen eten.

Als eerst een borrelplank met chocolade en andere lekkere dingen, en een bak koffie.

Daarna Tomaten crème soep met Mascorpone en brood...

Hoofdgerecht met zelfgemaakte koude schotel.
Diverse soorten vlees zoals spareribs, biefstuk, varkenshaas kip en ragout en een stoofpotje...

Natuurlijk met satesaus en pasteitjes.

Dessert, tja een echte suikerbom, schuimgebak gevuld met slagroom gemengd met mascorpone en poedersuiker, en chocolade.
En een likeurtje erbij.

Door dat de borden te snel leeg waren missen er wat foto's :D
Klinkt weer heerlijk, de tomatensoep had ik gelust, zonder de mascarpone, hoofdgerecht: vlees = altijd oké, en het toetje: wacht, eerst even extra insuline zetten🤣

kom ik aan met mijn simpele zelfgemaakte perzik kwarktaart🙈

heb het recept inmiddels wel geperfectioneerd: bodem van 3/4 pak bastognekoeken en 100 gram gesmolten boter. Deze 10 minuten op 180 graden bakken, en af laten koelen.

perzikkwark, slagroom, 150 ml water, en 150 ml sap van de perziken vermengen met de mix voor de kwarktaart naturel.

ondertussen een groot blik perziken op 2 perziken na in hele kleine blokjes snijden, en tegen de tijd dat de mix genoeg vermengd is, deze perzik blokjes er doorheen spatelen.

laagje van perzik en taartina zie ik van af, een keer geprobeerd en heb gemerkt dat de kwarktaart die er onder zit wat natter en zachter wordt, en dat bevalt me niet.

dus die laatste 2 perziken in dunne schijfjes snijden, en elke taartpunt voorzien van een schijfje.

ben benieuwd wat mijn trouwma er van vindt 😁
 
  • Like
Reacties: corne
@Arjan E. , jou eten zal wellicht ook overheerlijk zijn, jij maakt het net andersom dan ik.

Ik ben een beetje ondeugend geweest en heb vandaag een mix met perziken gemaakt...

Althans, mijn dochter werd voor het blok gezet. ;)

Ik had nog een flinke stapel Bavaroisemixen, en daar stond een maracuya/perzikmix tussen, en die heeft zij onder mijn begeleiding klaar gemaakt.

Man om de vingers er bij af te likken!!!!
Het hoeft geen taart te zijn. ;)

Foto's en het recept volgen nog.
 
  • Like
Reacties: Arjan E.