Vandaag aan het stoeien geweest met mijn nieuwe pellet grill.
heb wat spareribs klaar gemaakt.
eerst in de rub gezet:

daarna 2 uur op de barbecue van 120 graden Celsius gelegd:

vervolgens na 2 uur ingepakt in folie met wat blue band vloeibaar, agavesiroop en wat lichte basterdsuiker en voor nog een uur terug gelegd op 120 graden Celsius.

daarna uitgepakt en terug gelegd op de barbecue en 2 X voorzien van een laag whiskey perzik barbecuesaus.

nog even laten karameliseren en een finishing touch aan gegeven:

en uiteindelijk ben ik er van overtuigd dat het vlees lekkerder is dan de botjes

qua smaak had de rub aardig wat zwarte peper er in zitten, wat niet storend was en de andere kruiden die er in zaten maakten het mooi compleet.
deze rub heb ik gebruikt:

en de saus was zoet, met mooie tonen van perzik er in, wat het ook weer een beetje fris maakte, de whiskey proefde ik eerlijk gezegd niet direct terug.
deze saus heb ik gebruikt:

de spareribs zelf kwamen mooi van het bot af, maar hadden nog wel een lekkere bite.
zeker voor herhaling vatbaar
waarom jou speciaal noemen @corne ? Omdat ik het je beloofd had de vorige keer
heb wat spareribs klaar gemaakt.
eerst in de rub gezet:

daarna 2 uur op de barbecue van 120 graden Celsius gelegd:

vervolgens na 2 uur ingepakt in folie met wat blue band vloeibaar, agavesiroop en wat lichte basterdsuiker en voor nog een uur terug gelegd op 120 graden Celsius.

daarna uitgepakt en terug gelegd op de barbecue en 2 X voorzien van een laag whiskey perzik barbecuesaus.

nog even laten karameliseren en een finishing touch aan gegeven:

en uiteindelijk ben ik er van overtuigd dat het vlees lekkerder is dan de botjes

qua smaak had de rub aardig wat zwarte peper er in zitten, wat niet storend was en de andere kruiden die er in zaten maakten het mooi compleet.
deze rub heb ik gebruikt:

en de saus was zoet, met mooie tonen van perzik er in, wat het ook weer een beetje fris maakte, de whiskey proefde ik eerlijk gezegd niet direct terug.
deze saus heb ik gebruikt:

de spareribs zelf kwamen mooi van het bot af, maar hadden nog wel een lekkere bite.
zeker voor herhaling vatbaar
waarom jou speciaal noemen @corne ? Omdat ik het je beloofd had de vorige keer












