- 13 jan 2016
- 386
- 359
- 216
- 59
Wordt meestal dikker en smakelijker als je het een nachtje laat staan. Maar de tijd van het jaar komt er weer aan. Snert, bruine bonensoep, kan niet wachten.En met heerlijk uitzien bedoel ik natuurlijk qua ingrediënten, het eindproduct ziet er waarschijnlijk iets dikker uit
Hutsepot, boerenkool, zuurkool, hachee, goulash, rauwe andijviestamppot niet vergeten natuurlijk.Wordt meestal dikker en smakelijker als je het een nachtje laat staan. Maar de tijd van het jaar komt er weer aan. Snert, bruine bonensoep, kan niet wachten.
Ik wil niet echt flauw doen, maar er zijn hier Nederland genoeg toko's , en wat dacht je van supermarkt Oriental . Een supermarkt waar ik graag heen ga .Nasi en Bami zijn s’winters uiteraard ook heerlijk, maar worden het hele jaar door gegeten hier, evenals de groete, tomaten en kippensoep trouwens.
chili con carne vindt ik trouwens de tweede dag lekkerder als de eerste
heb eergisteren nog een pan Bami gemaakt, maar ik ben dan weer zo’n rare die dan op zoek gaat naar de lekkerste pastasoort. Gebruikte jarenlang de mie van dat hele bekende merk met die kenmerkende gele verpakking, omdat ik deze toch wat lekkerder vond dan de honig variant. Maar de Conimex is op dit moment niet verkrijgbaar (de mie nestjes), dus ben ik op zoek gegaan naar wat anders, en wow wat heb ik een lekkere wokmie gevonden: Samasaya wokmie (verkrijgbaar bij de Appie). Deze mie is gewalst, en daardoor extra stevig van structuur, wat ik persoonlijk erg prettig vond.
totaal anders als dat ik gewend was, maar wat lekker zeg.
met Italiaanse pasta gebruik ik altijd De Cecco (ook bij de appie) ook deze pasta heeft net iets meer bite
en……jawel ik ben de laatste tijd ook bezig met gebak, maar ben nog heel simpel bezig met een kwarktaart van de beroemde dokter.
tot nu toe arrdbei gemaakt met een blik aardbei vlaaivulling er doorheen gespateld, en die was heerlijk.
hierna een Citroen kwarktaart gemaakt, maar hier geen citroenrasp doorheen gespateld, omdat ik niet wist hoe zuur hij van zichzelf zou zijn, nou daar kwam ik dezelfde avond achter niet geslaagd dus.
binnenkort gaan we het eens helemaal anders doen: een perzik kwarktaart!
gewoon de basis kwarktaart maken, maar dan kwark Gebruiken met perziksmaak. Door het mengsel in blokjes gesneden perzik (uit blik) spatelen, en op laten stijven, om vervolgens na 2,5 uur een toplaag aan te brengen van perzikschijfjes en hier een klein laagje perzikgelei overheen te gooien.
de bodem ga ik dan maken van bastogne koeken.
hopelijk bevalt dat, want wil deze dan ook maken als mijn trouwma komt met kersemus
wellicht veel te simpel voor jou, maar voor mij nog te doen zonder in de stress te raken
Post automatically merged:
Oh, en wijn en bier gaat hier rechtstreeks door de gootsteen, die eerste vind ik echt smerig (geloof me, meer als 50 keer geprobeerd) en die laatste is puur vergif
cocktails is ook niet echt aan mij besteed, maar een mixje op zijn tijd sla ik niet af (baco/cola whisky), mijn vrouw gaat meestal voor de zoetere vrouwendrankjes zoals passoa jus, Safari jus of pisang Ambon jus
(TIP) Wist je dat er ook een wk snert & stampot koken is in Groningen. Al weet ik niet wanneer precies.Vandaag toch weer eens een goeie pan snert klaargemaakt. straks aanvallen.
Is veel lekkerder dan die dure blikken.
is helemaal niet flauw hoor, dit zijn voor mij de lekkerste tot nu toe, waarschijnlijk omdat ze gewalst zijn.Ik wil niet echt flauw doen, maar er zijn hier Nederland genoeg toko's , en wat dacht je van supermarkt Oriental . Een supermarkt waar ik graag heen ga .
Ik denk dat dat dan ook voor verschillende gerechten is?Die noodles van jou ken ik van de jumbo , zelf gebruik ik diverse soorten : yu mein / soba / mai fan / chow main & glass noodles .
En zo zie je maar ieder zijn ding, ik vind de Aziatische keuken fantastisch, al moet ik door de ziekte van Crohn helaas erg terughoudend zijn met het gebruik van pepers.Noedels is helaas niet mijn ding, en helaas hebben wij hier geen toko, terwijl ik weet als er 1 zou zijn hier dat deze echt wel gaat lopen.
Maar even terug op een bericht van @Arjan E. : Kwarktaart is lekker en gezond, en je kunt er idd verschillende fruitsoorten aan toe voegen,
maar ik gooi bijna altijd als eerste dat kruimeldeeg weg, en gebruik daarvoor een mix voor bisquittaart, is lekker luchtig, en als je het goed doet dan kun je tussen de kwark en de taartboden vers fruit er tussen doen.
Nasi en saté maak ik hier meestal ook zelf, en daar zijn de dames hier razend op!
En zou je dan ook aan de buitenste ring een halve tot een hele centimeter vrij houden? Zodat de kwark goed aan elkaar hecht? Lijkt me in dat geval handiger met aansnijden, of praat ik nu onzin?Bij kwark leg ik het meestal tussen de laag kwark, en de bisquit bodem.
Als je het er door mengt dan moet je wel rekening houden met het vocht wat ook nog in het fruit zit. Je schrijft het zelf al.
Leuk idee, ik houd het simpel dit jaar, mijn trouwma komt tweede kerstdag en we gaan gourmetten.@Arjan E. , de decembermaand komt er weer aan, en vaak is dat voor mij de zgn "testmaand" .
Gerechten maken die ik nog nooit gemaakt heb, maar ook de manier van opdienen, en vooral goed "vunderen" [informeren] wat de gasten wel of niet lusten.
Ik heb hier al wat overheerlijke dingen op mijn lijstje staan, en 1 daar van wordt een overheerlijk nagerecht, iets wat 5 uur in de oven moet, buiten de voor en na bereiding.
Foto's e.d volgen nog.
Tevens heb ik nog een ander idee, wat wellicht een inkopper kan worden.
De gasten die wij mogen ontvangen houden van oer-Hollandse spellen...
Ik heb nog een sjoelbak, en ik denk dat ik die in ga zetten als borrelplank, 2 meter plank en 30 sjoelstenen, en die vol leggen met lekkere tapa's.
Tussen de gerechten door als ik weer in de keuken sta, dan kunnen de gasten een partijtje sjoelen.
Een dambord voor de sauzen?
Reuze domino stenen ipv van borden?
Het staat al in mijn handtekening: Ik ben niet gek ik ben .........